Povratak u realnost

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.06.18. | 11:10

Pažnja Islanđana polako se usmerava na domaći fudbal

Island nije uspeo da ponovi uspeh sa Evropskog prvenstva u Francuskoj pre dve godine i izbori plasman u nokaut fazu Mundijala. Koliko god da je Argentina u krizi, ispostavilo se da je grupa sa Hrvatima, Nigerijcima i Gaučosima ipak bila preveliki zalogaj. Zato će većina islandskih poklonika najvažnije sporedne stvari na svetu verovatno početi da se bavi svojim klupskim fudbalom, uostalom, kao što je to slučaj sa nama. Još malo će da se priča o Svetskom prvenstvu, a onda će u prvi plan dospeti prelazni rok večitih rivala.

Međutim, ne bi trebalo samo Islanđani da se bave tamošnjim fudbalom. To bi trebalo da učine svi oni koji žele da popune tiket nekom dobrom kvotom. Tamo su u petak na programu tri meča druge lige, a utisak je da vredi ukazati poverenje Haukaru i Troturu, pošto je okršaj Akranesa i Olafsvika derbi kola i realno je da ga treba izbeći.

Izabrane vesti

Ali...

Reči trenera Akurejrija Srđana Tufegdžića uoči četvrtfinala kupa - u kojem je, doduše, Akranes poražen od prvoligaša Hafnarfjordura - mogao bi da vam promeni mišljenje. Imajte na umu da je Tufegdžić ovo pričao pre premijernog meča devetog kola koji je dobio Kopavogur i sada je na plus jedan o odnosu na Akranes sa utakmicom više.
"Ne bi me čudilo da Hafnarfjordur ne savlada drugoligaški Akranes. Prvo, domaćin je lider u svom rangu, ubedljiv je, sigurno će se vratiti u elitu, igraće bez straha", ispričao je Tufegdžić za TIP Novosti.

Hafnarfjordur je na kraju slavio zahvaljujući ranom golu, Brandur Olsen pogodio je već u trećem minutu, a do kraja meča Akranes nije uspeo da se vrati u igru. Kako bilo, suština je da Akranes ima najtvrđu odbranu u ligi i da će sigurno skupo prodati kožu Olafsviku. Ako je uopšte bude prodao... Dakle, ko voli rizik i jake kvote, neka proba sa dvojkom. Moglo bi lepo da mu se vrati.

Od ostalih fikseva, ponovićemo, Haukar i Trotur. Iako ne blistaju na strani, odnosno kod kuće, njihovi protivnici su očajni u gostima, tj. na svom terenu, tako da bi favoriti trebalo da opravdaju očekivanja. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 21:15 4516 ISL 2 Vikingur O. - Akranes ki 2 2,40
Ukupna kvota2,40

ISLAND 2 - 9. KOLO:

Sreda

Kopavogur - Fram 1:0 (1:0)

Petak
 

Subota

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Shutterstock


tagovi

Island 2IslandSrđan Tufegdžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara