""
""

Pravda sa penala: Bazel umalo do pobede iz jedine šanse, ali je Danilo doneo Portu zasluženo izjednačenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.02.15. | 22:40

Bazel je samo u prvih dvadesetak minuta delovao kao organizovaniji i spremniji tim za utakmicu, a čini se da je velika greška trenera gostiju Julena Lopetegija bila što je previše respektovao domaći tim. Međutim, to je ispravljeno u nastavku meča – 1:1

Pritisak, konstantni napadi i konačno pravedno izjednačenje! Bazel je bio izuzetno blizu pobede u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona i to iz jedne jedine prve prilike i jedinog šuta u okvir gola, ali je na kraju Porto apsolutno zasluženo došao do povoljnog rezultata – 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Bazel je samo u prvih dvadesetak minuta delovao kao organizovaniji i spremniji tim za utakmicu, a čini se da je velika greška trenera gostiju Julena Lopetegija bila što je previše respektovao domaći tim.

Domaća publika na Sent Jakobu radovala se već u 11. minutu. Fabijan Fraj je poslao perfektnu loptu preko kompletne odbrane Porta, nju je u punom trku prihvatio brzonogi Derlis Gonzales i rutinski savladao Fabijana.

Portu je bilo potrebno samo desetak minuta da uspostavi potpunu kontrolu igre i krene da ređa prilike pred golom rivala. Gosti su u 30. minutu tražili jedanaesterac, zbog povlačenja Džeksona Martineza u petercu domaćih od strane iskusnog Valtera Samuela.

Samo pet minuta kasnije gosti su postigli prvi gol iz ofsajda. Teljo je sjano pobegao pratiocima i savladao Tomaša Valčika, ali za pola koraka bio ispred odbrane domaćih, pa su engleski arbitri opravdano poništili potogak.

U nastavku meča još silovitiji napadi gostiju, koji su bukvalno okupirali polovinu domaćeg tima i konstantno tražili pukotinu u odbrani Bazela, ali nje nikako nije bilo... Zapravo, jeste na samom početku drugog poluvremena. Teljo je perfektno izveo prekid, Majkon dobro gađao glavom, a iz drugog plana loptu je u mrežu poslao Kasemiro. Ipak, iako je 5.000 gostujućih gledalaca pošteno proslavilo izjednačenje rezultata, sudije su odlučile da ponoo ponište gol portugalskog tima, jer su dvojica igrača ometala domaćeg golmana.

Pravda je konačno zadovoljena u 79. minutu. Neumorni Danilo je po ko zna koji put ušao po levoj strani, pokušao da vrati loptu pred peterac domaćih, a nesrećni Samuel je u padu zaustavio rukom loptu. Danilo se ni ovoga puta nije dvoumio, uzeo je loptu u svoje ruke i rutinski pogodio za izjednačenje Porta, koji će u revanšu (10. mart) biti veliki favorit.

BAZEL – PORTO 1:1 (1:0)
/Gonzales 11 – Danilo 79pen/

Stadion: Sent Jakob Park
Sudija: Mark Klatenburg (Engleska)

BAZEL (4-3-3): Vačlik – Džaka, Suhi, Samuel, Safari – El Neni, Fraj, Zufi – Gonzales (od 25. Kala), Štreler (od 63. Embolo), Gaši (od 83. Hamudi)

PORTO (4-3-3): Fabijano – Danilo, Majkon, Markano, Aleks Sandro – Erera, Kasemiro, Oliver Tores (od 68. Ruben Neves) – Teljo (od 81. Kintero), Martinez, Braimi (od 61. Kvarešma)

(FOTO: Action images)


tagovi

PortoMajkonLiga šampionaKazemiroEvropaDerlis GonzalesBazel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara