"Denver"
"Denver"

PREDSTAVLJAMO: NBA, Zapadna konferencija - Golden Stejt, San Antonio i ostali “ludaci“...

Vreme čitanja: 15min | uto. 27.10.15. | 18:04

Sve je spremno za početak nove sezone

Večeras napokon kreće i najbolja košarkaška liga na svetu. Nakon dugih četiri meseca i 10 dana pauze, NBA se vraća, a mi vam donosimo pregled timova u Zapadnoj konferenciji.

PREDSTAVLJAMO: NBA, Istočna konferencija – da li neko može da stane na put Lebronu i Klivlendu?

Izabrane vesti

Grafički prikaz timova, ko je došao, a ko otišao, odgovori na ključna pitanja i naše prognoze. Sve isto kao što smo juče pisali o Istočnoj konferenciji...

DIVIZIJA VESTERN

Denver

Draft: Emanuel Mudiaj (7. pik)
Došli: Trener Majkl Maloun, Majk Miler (Klivlend), Nikola Jokić (Mega Vizura)
Otišli: Taj Loson (Hjuston), Ijan Klark (Golden Stejt)
Ključno pitanje: Kako će ovaj tim izgledati na kraju sezone?

Nagetsi su u procesu obnove tima, to je jasno i zbog toga je za očekivati da pokušaju u toku sezone da promene Galinarija i Čendlera, pa možda i Farida. Menjali bi oni i Fojea ako bude zainteresovanih, a neku novu ekipu će graditi oko Mudiaja i Nurkića. Ovo bi trebalo da bude sezona u kojoj će testirati mogućnosti njih dvojice. Samo da se bivši igrač Cedevite što pre vrati na parket...

Prognoza: Daleko od plej-ofa
Denver je ekipa u tranziciji. Još su tu neki ostaci kojih žele da se reše, ali osnova Mudiaj FaridNurkić bi mogla da bude zanimljiva. Ipak, ove sezone od njih ne treba očekivati previše, 30-ak pobeda od kojih će neke doći samo zbog visine na kojoj se Denver nalazi.

Draft: Karl-Entoni Tauns (1. pik) Tajus Džons (24. pik)
Došli: Andre Miler (Sakramento), Tajšon Prins (Boston), Damjan Rudež (Indijana), Nemanja Bjelica (Fenerbahče)
Otišli: Čejs Budinger (Indijana), Geri Nil (Vašington Vizards), Antoni Benet (Toronto), Robi Hjumel (Armani Milano), Arinze Onuaku (Makabi), Džastin Hamilton (Valensija)
Ključno pitanje: Koji će izazivač posegnuti za Martinom i Pekovićem?

Zanimljiva će ovo biti sezona za Minesotu. Viginsu (ne i Benetu) su dodali Taunsa, a tu je još dosta mladih igrača od kojih se očekuje napredak. U klubu su ih okružili s nekoliko veterana, a biće veoma zanimljivo da se isprati i kako će se u NBA ligi snaći Nemanja Bjelica. U predsezoni je izgledao prilično dobro... Ipak, najvažnije stvari, Minesota će raditi za budućnost. U ekipi imaju dva veterana koji mogu da pomognu, a na koje ne računaju previše. Kevin Martin i Nikola Peković verovatno neće dočekati kraj sezone u Minesoti, a Timbervulvsi bi za njih trebalo da dobiju neke dobre pakete s novim mladim igračima ili pikovima. Samo treba da vidimo kako će ti paketi izgledati.

Prognoza: Jedno od poslednja tri mesta na Zapadu
Minesota, Portland i Lejkersi. Ko će biti poslednji na Zapadu? Za Minesotu bi bio napredak pretposlednje mesto, i verujemo da Timbervulvsi mogu do njega

Draft: Kamerun Pejn (14. pik)
Došli: Trener Bili Donovan (koledž Florida)
Otišli: Trener Skot Bruks (bez kluba), Džeremi Lamb (Šarlot), Peri Džons III (bez kluba)
Ključno pitanje: Da li je ovo njihova godina?

Oklahoma je prošle sezone imala mnogo problema, a u novu sezonu ulaze praktično s istom ekipom i novim trenerom. Donovan dolazi nakon što je godinama vodio Gejtorse koji su bili poznati po svojoj borbenosti, a ovakav sastav Tandera garantuje da će svoje taktičke zamisli moći da nastavi i u NBA ligi. Kad smo već kod timova, ovo je praktično njihov najbolji sastav još tamo od vremena Džejmsa Hardena – uz Durenta, Vestrbruka i Ibaku, na svim pozicijama Tander ima dobre igrače, a i prilično su “duboki”. Motivacije im sigurno neće nedostajati jer su ih prošle sezone svi omalovažavali, a nekako bi bio red da se Durent okiti prstenom...

Prognoza: Ovo bi stvarno mogla da bude njihova godina
Tander je jedna od tri najbolje ekipe na Zapadu. Voriorsi, Sparsi i oni. Teško je dati prognoze  ko bi od njih mogao da osvoji Konferenciju, ali mi nekako tipujemo na Oklahomu. Pa u finalu Durent na Lebrona, Vestbruk na Irvinga, Ibaka na Lava. Ne možemo ni da zamislimo koliko bi ljudi ispratilo taj obračun…

Draft: Pet Konahton (41. pik)
Došli: Herald Henderson (Šarlot), Moris Harkls (Orlando), Al-Faruk Aminu (Dalas), Ed Dejvis (Los Anđeles Lejkers), Noa Vonle (Šarlot), Mejson Plamli (Bruklin)
Otišli: Lamarkus Oldridž (San Antonio), Vesli Metjuz (Dalas), Aron Aflalo (Njujork Niks), Nikola Batum (Šarlot), Robin Lopez (Njujork Niks), Dorel Rajt (Nort Kontrol Peking)
Ključno pitanje: Koliko će se puta u sezoni Lilard setiti bivših saigrača?

Teško je setiti se kada se nekoj ekipi dogodio egzodus kakav se pogodio Portlandu između dve sezone. Iz petorke su otišla četiri igrača, kao i Aflalo, koji je menjao Metjuza nakon njegove povrede. Ostao je samo Lilard koji će u svojoj četvrtoj sezoni morati da se 'prešalta' iz borbe za vrh Zapada u borbu za 30-ak pobeda. Imaće oko sebe potpuno nove saigrače od kojih se ne može očekivati previše pa će u potpunosti morati sam da vodi ekipu. Ima tu nekoliko zanimljivih igrača, ali daleko je to od onoga što smo poslednjih godina gledali od Blejzersa.

Prognoza: Pogledaj pod Minesota
Jedno je sigurno – Blejzersi će sledeće godine imati dobar pik na draftu

Draft: Trej Lajls (12. pik)
Došli: Raul Neto (Mursija), Tibor Plajs (Barselona), Džef Witni (Nju Orleans)
Otišli: Džek Kuli (bez kluba), Džeremi Evans (Dalas), Grant Džeret (bez kluba)
Ključno pitanje: Da li je Džez konačno složio kockice?

U Solt Lejk Sitiju su gradili i izgradili potentnu mladu ekipu. Iako se smatralo da će Kanter zajedno s Favorsom činiti nezadrživi centarski dvojac, ipak je Turčin ustupio mesto Goberu koji se u prošloj sezoni nametnuo kao prava odbrambena zver. U kombinaciji s Hauardom, programiranim prvim igračem ekipe, te bekovskim dvojcem Burk-Burks, Juta ima dovoljno da se bori za ulazak u doigravanje što bi bio veliki uspeh za nju. Šteta što se povredio Eksam, ali on ionako nije trebalo da bude nosilac igre ove sezone. Ali, svakako bi Australijanac bio od pomoći.

Prognoza: Osmo mesto kao ostvarenje svih snova
Među trojcem Juta – Dalas – Finiks, koji bi trebalo da se bori za osmo mesto na Zapadu, Juta nam nekako deluje najstabilnije pa je vidimo u plej-ofu. Svakako će i ove godine ovo biti jedna od zanimljivijih ekipa Lige.

DIVIZIJA PACIFIK

Draft: Kevon Luni (30. pik)
Došli:Ijan Klark (Denver), Džejson Tompson (Sakramento)
Otišli:Džastin Holidej (Atlanta), Dejdiv Li (Boston), Ognjen Kuzmić (Panatinaikos)
Ključno pitanje: Može li Golden Stejt stvoriti dinastiju?

Prsten je tu. Očekivano ili ne, Voriorsi su zasluženo osvojili titulu najbolje ekipe na svetu, a sada kreću u obranu iste. Ništa se previše nije promenilo u Golden Stejtu tako da su i dalje u statusu velikih favorita, a Stiv Ker ima dovoljno mladu ekipu da bi mogao da dominira i sledećih nekoliko sezona. Doduše, važno će biti ispratiti zdravstveno stanje Endrjua Boguta. Problem na centarskoj poziciji bi mogao da se reši potpunim ozdravljenjem Ezelija ili nekim sitnim trejdom.

Prognoza: Vrh Zapada
Već smo pomenuli da su Golden Stejt, Oklahoma i San Antonio tri najbolja tima na Zapadu, ali smo isto tako rekli i da vidimo Tandere kao pobednika ove Konferencije, ali i cele Lige. Samim tim, Golden Stejtu predviđamo maksimalno finale Zapada. Zavisno od pozicija uoči plej-ofa, možda i polufinale.

Draft: Brenden Doson (56. pik)
Došli: Pablo Priđoni (Hjuston), Lens Stefenson (Šarlot), Pol Pirs (Vašington), Vesli Džonson (Los Anđeles Lejkers), Lik Mba a Mut (Filadelfija), Džoš Smit (Detroit Pistons), Kol Oldrih (Njujork)
Otišli: Lester Hadson (Lijaoning), Met Barns (Memfis), Hido Turkoglu (penzija), Dontaj Džons (Bruklin Nets), Glen Dejvis (bez kluba), Ekpe Udo (Fenerbahče), Spenser Hoks (Šarlot)

Ključno pitanje: Hoće li Deandre Džordan opravdati celu letnju priču?

Klipersi su u jednom trenutku ovog leta bili na korak do raspada – Džordan se dogovorio s Dalasom, a na salari kepu nije bilo mesta za nova pojačanja. Ali, onda je usledila priča koja će sigurno dosta dugo pratiti odnose između Klipersa i Mavsa, a posebno će biti zanimljivo videti kako će se Deandre provesti kada bude igrao u Dalasu. Epilog znate – Deandre je ostao u ekipi, a Klipersi su samim tim mogli da privuku još ponekog veterana za malu platu, pre svih Džoša Smita i Pabla Priđonija. Sada je to tim s rosterom boljim od prošlogodišnjeg, ali i dalje sa dosta mana i problematičnih igrača. Iako Deandre nije glavni igrač ove ekipe, čak nije ni drugi, ipak će biti zanimljivo ispratiti kakvu će imati sezonu, odnosno da li je cela frka oko njega vredela.

Prognoza: Uzalud vam trud svirači
Možda Klipersi jesu nešto jači nego prošle sezone, ali ne mogu dalje od četvrtog mesta na Zapadu, odnosno polufinala doigravanja.

Draft: Danđelo Rasel (2. pik), Leri Nans Džunior (27. pik), Entoni Braun (34. pik)
Došli: Marselinjo Uertas (Barselona), Lo Vilijams (Toronto), Meta Vorld Pis (Kantu), Brendon Bas (Boston Seltiks), Roj Hibert (Indijana)
Otišli: Roni Prajs (Finiks), Džeremi Lin (Šarlot), Vejns Elington (Bruklin Nets), Vesli Džonson (Los Anđeles Klipers), Ed Dejvis (Portland), Karlos Buzer (bez kluba), Džordan Hil (Indijana)

Ključno pitanje: Da li je ovo posljednja sezona Kobija Brajanta?
S 37 godina na leđima Brajant se sve više približava kraju svoje karijere, a poslednjih par sezona obeležile su povrede pa je pitanje u kakvom će stanju Kobi dočekati ovu sezonu. Uglavnom, ako ovo i bude zadnja sezona za Brajanta, barem je okružen koliko-toliko smislenim timom za razliku od prošlogodišnjeg kojeg su imali Lejkersi. Nekoliko je tu mladih, potentnih igrača, nekoliko veterana koji nisu još rekli svoju poslednju reč, a Kobi će se sigurno pobrinuti da više ne bude kreveljenja poput onoga Lina, Hila, Janga i Buzera od prošle godine.

Prognoza: Ništa više od borbe za 13. poziciju na Zapadu.

Draft:
Devin Buker (13. pik)
Došli:
Tajson Čendler (Dalas), Roni Prajs (Los Anđeles), Soni Vims (CSKA), Mirza Teletović (Brukiln), Džon Lojer (Memfis), Kori Džeferson (Brukiln)
Otišli:
Džerald Grin (Mijami), Markus Tornton (Hjuston), Džerel Meknil (Aris), Redži Bulok (Detroit), Deni Grejndžer (bez kluba), Markus Moris (Detroit), Erl Baron (bez kluba), Brendan Rajt (Memfis)

Ključno pitanje: Što se događa u Arizoni u poslednje dve godine?
Pre dve sezone Finiks je, pomalo iznenađujuće, do poslednje utakmice bio u igri za doigravanje. Sansi su igrali odlično, Džef Hornaček je s klupe to sve sjajno vodio i mislilo se da su stvoreni temelji za jednu dobru ekipu. Ali, onda su usledile razne kombinacije i menjanja sastava, ali i stila igre. Otišao je Dragić, dovodili su i otpuštali igrače u samo par meseci, a promenada se nastavila i ovog leta. Pomalo iznenađujuće je otišao Markus Moris, klub je napustio i Grin, ali su u drugom smeru došli neki zanimljivi igrači. Finiks će i dalje nastaviti da igra s dva pleja u petorci, Čendler će braniti obruč, a tu je nekoliko visokih igrača koji znaju da pogode za tri poena. Sve u svemu solidna ekipa, ali je i dalje čudno zašto se ovo sve događalo.

Prognoza: Neuspešna borba za plej-of
Osmo mesto je nada, ali osmo mesto bi mogao da bude samo san. No, nikakvo iznenađenje ne bi bilo da Finiks ipak bude u plej-ofu. Prolazak prve runde bi, pak, bilo ogromno iznenađenje.

Draft:
Vili Koli-Stejn (6. pik)
Došli:
Radžon Rondo (Dalas), Set Kari (Funiks), Maro Belineli (San Antonio), Džejms Anderson (Žalgiris), Keron Batler (Detroit), Kinsi Ejsi (Njujork Niks), Duje Dukan (nije draftovan), Kosta Kufos (Memfis)
Otišli:
Nik Stauskas (Filadelfija), Džejson Tompson (Golden Stejt), Redži Evans (bez kluba), Derik Wilijams (Njujork Niks), Karl Landri (Filadelfija), Rajan Holins (Memfis)

Ključno pitanje: Kada će Kazins zatražiti trejd?
Nema nikakvog smisla da jedan od najboljih centara lige igra u ovakvom klubu. U Sakramentu su svesni da bi Kazins vrlo brzo mogao potražiti budućnost u nekom boljem okruženju pa su pokušali ovog leta da dovedu neke igrače koji bi popravili ekipu, ali se sve završilo s Rondom, Belinelijem i Kufosom. Nedovoljno za bilo kakav rezultat, za bilo kakav izazov pa bi se moglo dogoditi da Kazins već i tokom ove sezone poželi da promeni sredinu. Možda je Kingsima bilo bolje da su pokušali da odrade  trejd već ovog leta pa krenuli u potpunu promenu tima. To im ionako ne gine, a što se takve stvari duže odlažu – bolnije su.

Prognoza: Raspad sistema
Napisali smo ranije da bi Portland, Minesota i Lejkersi trebalo da se  “bore” za poslednje  mesto na Zapadu. Toj trojci priključujemo i Kingse.

DIVIZIJA JUGOZAPAD

Draft:
Džastin  Anderson (21. pik)
Došli:
Deron Vilijams (Bruklin), Cesli Metjuz (Portland), Džon Dženkins (Atlanta), Džeremi Evans (Juta), Zaza Pačulija (Milvoki), Salah Mežri (Real Madrid)
Otišli:
Monta Elis (Indijana), Radžon Rondo (Sakramento), Ričard Džeferson (Klivlend), Al-Faruk Aminu (Portland), Tajson Čendler (Finiks), Greg Smit (bez kluba), Bernard Džejms (bez kluba), Amare Stodemajer (Majami)

Ključno pitanje: Koliko će utakmica zajedno odigrati nominalno startna petorka Dalasa?
Metjuz povređen ulazi u sezonu , baš kao i Parsons. Izgleda da je i Deron Vilijams dobio još jednu povredu u nizu, a Novicki ima 37 godina. Jedino Zaza Pačulija izgleda zdrav u ovoj priči. Dalas je, nakon kraha s dolaskom Deandre Džordana, složio veteransku ekipu kako bi Dirku u, vrlo lako, poslednjoj sezoni osigurali borbu za plej-of. Međutim, ovakav roster ne obećava puno, osim mučenja u praktično svakoj utakmici. Ne znamo kako se osjeća Rik Karlsli koji je psole osvojene titule svake godine dobijao sve luđu momčad.

Prognoza: Ode Dirk u penziju bez plej-ofa
Ako ovo Plavom anđelu bude poslednja sezona, verovatno će se penzionisati bez novog nastupa u doigravanju. Da bi bili među osam, Mavsi moraju biti zdravi i pri tom moraju da igraju bolje od solidnih ekipa Džeza, Sansa ili Pelikansa. Teško ostvarivo.

HJUSTON ROKETS

Draft:
Sem Deker (18. pik)
Montrezi Harel (32. pik)
Došli:
Taj Loson (Denver Nagets), Markus Tornton (Feniks Sans)
Otišli:
Pablo Priđoni (LA Klipers), Nik Džonson (bez kluba), Džoš Smit (LA Klipers), Kostas Papanikolau (bez kluba), Džoi Dorsi (Galatasaraj)

Ključno pitanje: Da li Hjuston pravi izazivač?
Nisu Roketsi mnogo menjali roster u odnosu na prošlu sezonu, ali nije ni bilo potrebe. Dosta toga su imali ukomponovanog, a onu najvažniju rupu su popunili odličnim Losonom. Ne očekujemo od njega igre poput onih kakve je znao da pruža u Denveru, ali bi mogao da rastereti Hardena na polju kreacije napada. Izgubio je Hjuston ponešto pod košem, pogotovo jer je Motieunas povređen, ali Mekhejl ima dobru ekipu. Važno je samo da svi ostanu zdravi i da Hauard barem povremeno izgleda kao stari Hauard.

Prognoza: I dalje malo kratki
Ne bi bilo preterano iznenađenje kada bi Hjuston osvojio Zapad, ali i dalje smatramo da su ipak u malom zaostatku u odnosu na tri najbolje ekipe Konferencije. Ipak, do polufinala Zapada bi mogli da dođu, a onda je sve moguće.

MEMFIS GRIZLIS

Draft:
Džerel Martin (25. pik)
Došli:
Met Barns (LA Klipers), Brendan Rajt (Feniks Sans)
Otišli:
Nik Kalates (Panatinaikos), Džon Ler (Feniks Suns), Kosta Kufos (Sakramento Kings)

Ključno pitanje: Je li moguće da Memphis i dalje igra isto?
Nikada ne može da nam dosadi igra Memfisa u kojoj se velika pažnja pridaje odbrani, u kojoj je ekipa ispred igrača i u kojoj nema izgubljene lopte, a kamoli utakmice. Grizlisi su već godinama u vrhu Zapada, tu će i ove godine ostati, ali ne verujemo da mogu ozbiljno da se uključe u borbu za naslov. Ipak, oni su najveću pobedu ionako upisali ovog leta kada je Mark Gasol potpisao novi ugovor.

Prognoza: Sve je isto kao i lani
Ili preklani. Ili godinu pre. Siguran ulazak u plej-of, a onda se ipak ispostavi da postoje bolje ekipe.

Draft:
Nitko
Došli:
Trener Alvin Džentri (pomoćnik u Golden Stejtu), Nejt Robinson (LA Klipers), Alonzo Dži (Portland Trejl Blejzers), Iš Smit (Filadelfija), Kendrik Perkins (Klivlend Kavalirs)
Otišli:
Trener Monti Vilijams (bez kluba), Džimer Fredet (bez kluba), Džef Vajti (Juta Džez)

Ključno pitanje: Koji bi vas prosek Entonija Dejvisa na kraju sezone iznenadio?
Da li bi to bilo 30 poena i 14 skokova? I još 3,5 blokade uz to? Mislite da je to nemoguće? Dejvis je i prošle sezone bio MVP kandidat, a očekujemo da ove sezone bude još bolji. Momak ipak ima tek 22 godine, a u igri ima potpuno sve. Iako smo sigurni da će u jednom delu karijere biti centar, trenutno je zacementiran na “četvorci“, a navodno je ovog leta radio na šutu za tri. Ako i to počne da mu ulazi sa 30%-tnom preciznošću, ko će da ga zaustavi. Plus, sustav Alvina Džentrija sigurno će više da mu odgovara nego onaj Montija Vilijamsa. A prošle sezone imao je 24,4 poena, 10,3 skoka i 2,9 blokade po utakmici. Da li bi vas stvarno iznenadilo da ove sezone ima 30 poena i 14 skokova?

Prognoza: Bilo bi to tužno doigravanje bez Davisa
Nisu Pelikansi dobro ukomponovana ekipa, ali imaju kvalitet za plej-of. Ima tu zanimljivih igrača, a tu je i Dejvis.

SAN ANTONIO SPARS

Draft:
Niko
Došli:
Lamarkus Oldridž (Portland Trejl Blejzers), Dejvid Vest (Indijana Pejsers), Režual Batler (Vašington Vizards), Boban Marjanović (Crvena zvezda), Rej Mekalum (Sakramento Kings)
Otišli:
Tijago Spliter (Atlanta Hoks), Kory Džozef (Toronto Raptors), Marko Belineli (Sakramento Kings), Eron Bejns (Detroit Pistons), Redži Vilijams (bez kluba), Džef Ejrs (bez kluba)

Ključno pitanje: Da li si Sparsi stvorili novu “veliku trojku“?
San Antonio je odradio najveći posao ovog leta dovođenjem Lamarcusa Oldridža. Velika je to zvezda koja na prvi pogled automatizmom garantuje barem finale Zapada, ali neće to biti lako. Dankan i Đinobili su, bez obzira na solidne igre, u poodmaklim godinama, a Parker je sve veći problem jer on sve više liči samo na senku nekadašnjeg MVP-a finala. Ipak, pravo je pitanje da li Leonard i Grin, zajedno s Oldridžem mogu u potpunosti da preuzmu igru Sparsa, a da pri tom dobiju pomoć “stare trojke“. Tu je, naravno, i Dejvid Vest i još nekoliko korisnih igrača, ali nedostatak prave plejmejkerske opcije iza Parkera, kao i odlazak Splitera ih ipak ne stavlja u ulogu apsolutnih favorita Zapada.

Prognoza: Finale Zapada
Nisu apsolutni, ali su favoriti i niko se ne bi čudio da novi naslov dođe u San Antonio. Ipak, mi smo se, kao što ste već pročitali, odlučili na Tander pa stoga malo niži plasman Spursa.

TRIO BRANI ČAST SRPSKE KOŠARKE PREKO BARE

Od srpskih košarkaša ove sezone u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na svetu imaćem priliku da gledamo trojicu rukija - Nemanju Bjelicu u Minesota Timbervulfsima, Bobana Marjanovića u dresu San Antonio Sparsa, kao i Nikolu Jokić u Denver Nagetsima.

Bjelica je posle odlične sezone u Fenerbahčeu i dobrog nastupa na prvenstvu Evrope konačno dobio priliku da ostvari NBA san. Doduše, stigao je u ekipu koja pre svim prognozama neće imati mnogo šansi da napravi neki ozbiljniji rezultat, a prošle sezone Minesota je bila tim sa najgorim učinkom u ligi (16 pobeda i 66 poraza).
"Od prvog dana mi ide dobro i spreman čekam početak sezone. Trener ima dosta poverenja u mene, a moje je samo da nastavim vredno da radim. Prva NBA godina je uvek najteža. Sigurno da su mi prethodne dve sezone u Fenerbahčeu sa Željkom Obradovićem mnogo pomogle da sazrim kao igrač. Iskreno, nisam očekivao da ću tako brzo da se prilagodim na ovdašnju košarku, ali do sada je sve kako treba", rekao je Bjelica uoči početka sezone.

Situacija sa Marjanovićem je, pak, dijametralno suprotna. Svako ko obuče dres crno-belih gignata iz Teksasa, što Sparsi svakako jesu, mora da se spremi za najviše ambicije i ciljeve. I Marjanović je imao prethodno sezonu života u Evroligi sa ekipom Crvene zvezde. Njegov novi tim, petostruki NBA šampion, prošle sezone je ispao od LA Klipersa u prvoj rundi plej-ofa Zapada i sigurno će trener Greg Popović i njegova udarna trojka u sastavu Tim Dankan, Toni Parker, Manu Đinobili probati da popravi taj utisak. Sparsi bi tradicionalno trebalo da budu među
“Ne kaže se za džabe da je San Antonio porodica. Svi su me lepo dočekali i primili. Stvarno je sve mnogo lakše kada te svi podržavaju. Trener Greg Popović je jedan od najvećih na svetu i veliki je čovek. Posebno mi znači kada mi Tim Dankan daje savete. Imponuje mi kada jedan od najboljih centara na svetu izdvoji vreme za vas i pokuša da prenese sve što je naučio na vas“, kazao je Marjanović.

Najmlađi od trojice srpskih debitanata u NBA ligi Nikola Jokić smatra da je dobrim igrama u predsezoni napravio sebi prostor u rosteru.
"Kada sam došao, rekli su mi da moram da smršam, da promenim način rada, način ishrane. Smršao sam 14 kila i dobio sam šansu u predsezoni. Mislim da sam je iskoristio. Probaću da iskoristim svaku šansu koju dobijem. Ne znam koliko ću da igram. Probaću da se nametnem radom. Meni su rekli da treba samo fizički da se spremim, ali ja ću probati da napredujem u svakom pogledu. Atmosfera u Denveru je odlična. Igrači i treneri su me stvarno dobro primili. Nisu me maltretirali kao rukija. Najviše vremena provodim sa (Jusufom) Nurkićem i (Žofreom) Lovernjom. Ambicija mi je da dokažem sebi da mogu da igram u najboljoj ligi na svetu. I da ponosnom predstavljam svoj grad Sombor i zemlju Srbiju", poručio je Jokić.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(Grafika: Vedran Duhaček)


tagovi

Toni ParkerNikola JokićNemanja BjelicaNBA ligaMinesota TimbervulvsLos Anđeles LejkersKobi BrajantGreg PopovićDžejms HardenDenver NagetsBobi Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara