"Rusija"
"Rusija"

PREDSTAVLJAMO - RUSIJA: Iskusna komanda

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.06.16. | 10:10

Od Zbornaje ne očekujte neku lepršavu igru. To je iskusan tim koji dobro zna šta želi i šta može u svakoj utakmici, a čiji je kvalitet čini se dovoljan da se obezbedi prolazak u nokaut fazu

Rusija

Ako se za neki tim na Evropskom prvenstvu u Francuskoj može reći da odiše iskustvom, onda je to Rusija. Fudbalska prepredenost biće osvnovna snaga ove selekcije na turniru, jer sastav Leonida Sluckog zajedno ima preko 700 mečeva za nacionalni tim, što je podatak sa kojim se retko koja selekcija na planeti može pohvaliti. Iskustvo automatski ne znači i siguran rezultat, posebno ako se zna da ovaj će ovaj tim biti lišen dvojice izuzetno važnih igrača Alena Džagojeva i Jurija Žirkova, ali svakako predstavlja kvalitet koji bi mogao da donese prevagu kada se budu lomila koplja u grupi B.

Izabrane vesti

MOZZART specijal kvote za EP - Rusija 

Od Zbornaje ne očekujte neku lepršavu igru ili zvezdu koja će se izdići iznad ostatka ekipe i napraviti neki čudesan potez. To je iskusan tim koji dobro zna šta želi i šta može u svakoj utakmici, a čiji je kvalitet čini se dovoljan da se obezbedi prolazak u nokaut fazu.

Specijal posvećen reprezentaciji Engleske

Sastav Leonida Sluckog traljavo je krenuo u kvalifikacijama, ali je forma dostigla vrhunac u pravom trenutku, pa je na kraju Švedska poslata u braž. Protiv Engleza na samom startu turnira pokazaće koliki su im dometi na ovom turniru, ali će u mečevima sa Slovačkom i Velsom morati da potvrde klasu i bez većih problema obezbede prolaz u osminu finala.
“Mi na turnir ne stižemo kao favoriti. Za početak moramo da prođemo našu grupu. Ako uspemo u tome, svaku utakmicu u nokaut fazi igraćemo na pobedu”, rekao je selektor Zbornaje.

Pogledajte sve kvote Kladionice MOZZART posvećene Specijalu EURO 2016

Osnovna snaga ovog tima jeste to što je već dugo na okupu, igrači se dobro poznaju i već dugo godina dišu jedan za drugog, tako da bi izostanak dobrog rezultata svakako bio razačoravajuć za selekciju koja će za dve godine ugostiti najbolje nacionalne timove na planeti.

Specijal posvećen reprezentaciji Velsa

Leonid Slucki

Na prethodnom Evropskom prvenstvu Rusi su odigrali ispod svih očekivanja, uprkos ubedljivom trijumfu na startu protiv Češke, ali sada prolazak u nokaut fazu deluje sasvim realno.
“To što nemamo zvezde u timu verovatno predstavlja nedostatak. Uvek je lepo kada u svom sastavu imate svetski poznate igrače. Međutim, mi imamo lidere kao što su Igor Akinfejev, Vasili Berezucki, Sergej Ignaševič, Roman Širokov, Igor Denisov… Ovi momci igraju za reprezentaciju već duže vreme, učestvovali su na velikim turnirima i u stanju su da inspirišu svoje saigrače”, jasan je Slucki.

Prognozirajte najboljeg strelca Prvenstva Evrope. Kvota da to bude Artjom Dzjuba je 40,00

Nakon dugogodišnjeg trofejnog pohoda sa CSKA iz Moskve Leonidu Sluckom je poveren i nacionalni tim. Iskusni strateg je još jednom pokazao da je čovek od poverenja ruskog fudbala, rad na dve stolice nije ga sputao da na dva fronta bude jednako uspešan. Iako je sa Armejcima igrao u Ligi šampiona, za odličnog stratega učešće na Evropskom prvenstvu u Francuskoj predstavljaće pravu krunu dosadašnje karijere.

Specijal posvećen reprezentaciji Slovačke

Artjom Dzjuba

Njegova fudbalska filozofija bazira se na staloženoj, strpljivoj igri i sigrurnoj odbrani, o čemu svedoči i činjenica da je Rusija od njegovog dolaska na kormilo nacionalnog tima samo jednom vadila loptu iz mreže u kvalifikacijama. Sa druge strane, golovi se očekuju od Zenitovih golgetera Dzjube i Kokorina. Ako jednom ne krene, tu je drugi, ali ako obojica budu postili Rusija će biti u velikom problemu.

SASTAV REPREZENTACIJE RUSIJE ZA EURO

Golmani

Igor Akinfejev (CSKA Moskva)
Juri Lodigin (Zenit)
Giljerme Marinato (Lokomotiva Moskva)

Odbrana

Sergej Ignaševič (CSKA Moskva)
Vasilili Berezucki (CSKA Moskva)
Aleksej Berezucki (CSKA Moskva)
Roman Nojštater (Šalke)
Dmitri Kombarov (Spartak Moskva)
Igor Smolnikov (Zenit)
Roman Šiškin (Lokomotiva Moskva)
Georgi Šeninskov (Spartak Moskva)

Vezni red

Roman Širokov (CSKA Moskva)
Igor Denisov (Dinamo Moskva)
Denis Glušakov (Spartak Moskva)
Aleksandar Samedov (Lokomotiva Moskva)
Dmitri Torbinski (Krasnodar)
Oleg Šatov (Zenit)
Pavel Mamajev (Krasnodar)
Aleksandar Golovin (CSKA Moskva)
Oleg Ivanov (Terek)

Napad

Aleksandar Kokorin (Zenit)
Artjom Dzjuba (Zenit)
Fjodor Smolov (Krasnodar)

(GRAFIKA: Ivana Marković/MOZZART Sport, FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Rusijemeđunarodni fudbalLeonid SluckiEvropaeuro 2016Artjom Dzjuba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara