""
""

Predugo je trajao Herenvenov post, a ovog puta naleteo je lošiji! Utrehtu pripala triler goleada(VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.11.15. | 16:40

Posle utakmice u Hagu imamo još jedan zanimljiv autogol...

Gotovo dva meseca fudbaleri Herenvena nisu osetili slast ligaške pobede, ali onda su naišli na ekipu koja nijednom nije trijumfovala od početka takmičarske godine. Herenven je uspeo da savlada Kambur i tako uhvati voz za beg iz opasne zone, za prvu pobedu u Erediviziji još od prvog kola i uspeha protiv De Grafšapa - 2:0. 

Izabrane vesti

Kambur se nije mnogo „bunio“ na kraju, s obzirom da je razlika mogla da bude i daleko veća da je sreća samo malo više poslužila domaćina. Fudbaleri Herenvena opsedali su pogodak jednog od dva najveća kandidata za selidbu u niži rang praktično svih 90 minuta, a već u 4. minutu Kambur je otvorio kapiju na svom golu. Pomalo neverovatno, ali posle poklona koji je Fajenord spremio Den Hagu i presmešnog autogola, i u Herenvenu je viđena identična situacija. Doduše, pogodak Vesela Damersa može se nazvati malom majstorijom, s obzirom na to da je loptu proturio iz vrlo teške pozicije. Golman nije imao šansu da spreči neizbežno.

No, tu se domaći igrači nisu zaustavili. Ali, pored svih propuštenih prilika iz igre, Herenven je prednost udvostručio u 34. minutu sa bele tačke. Strelac je bio Mičel te Vrede, čime je postavljen i konačni rezultat utakmice. 

Dok je u Herenvenu viđena rutinska pobeda, fudbaleri Utrehta i Tventea pružili su pravi spektakl za navijače i ljubitelje holandskog fudbala, u goleadi koja je završena rezultatom 4:2 u korist domaćeg sastava.

Zanimljivo, samo u prvih 45 minuta oba tima imala su po vođstvo, ali je na kraju uvodnog dela rezultat bio 2:2.

Gosti su poveli fantastičnim golom Agjeponga u 18. minutu, da bi Utreht u narednih 20 minuta u potpunosti promenio rezultat preko Letšerta, koji se našao sam u srcu protivničkog šesnaesterca i nakon autogola Dromela. Ipak, veliku radost na Galgenvardu utišao je Zijeh pet minuta pre odlaska na pauzu, posle loše reakcije protivničke odbrane. Ipak, to nije obeshrabrilo domaći tim, koji je u drugi deo utakmice ušao s namerom da se što pre dokopa tri boda.

I u tome je na kraju uspeo – u 64. minutu Barazit je iskoristio asistenciju Ramselara i iz jedne sumnjive situacije vratio vođstvo Utrehtu, da bi u poslednjim trenucima meča Haler sa bele tačke prekinuo neizvesnost i stavio tačku na još jednu bitnu pobedu.

EREDIVIZIJA – 11. KOLO

Petak

Herakles – Viljem 2:1 (2:0)
/Navratil 3, Zomer 28 – Falkenburg 56/

Subota

Groningen – Cvole 2:0 (2:0)
/De Leuv 5, Barnet 35/

Ajaks – Roda 6:0 (3:0)
/Fišer 4, 59, Milik 6, 73, Klasen 26, 87/

Ekscelzior – Vitese 0:3 (0:1)
/Solanke 16 penal, Diks 49, Rašica 54/

De Grafšap – PSV 3:6 (1:3)
/Driver 45, Banink 50, Kabasele 64 – Proper 3, 31, Gvardado 19, De Jong 67, Narsing 83, Pereiro 90+1/

Nedelja

Den Hag – Fejenord 1:0 (0:0)
/Van Bek 69ag/

Herenven – Kambur 2:0 (2:0)
/Damers 4, Te Vrede 34 penal/

Utreht – Tvente 4:2 (2:2)
/Letšert 29, Dromel 38 ag. Barazit 64, Haler 90 penal - Agjepong 18, Zijeh 40/

16.45: AZ Alkmar – NEC


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara