""
""

Prijateljske: Rusima se ne piše dobro, Islandu poslednja opomena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.16. | 22:25

Učesnici EP imaju o čemu da razmišljaju

Rusija ne dočekuje generalku protiv Srbije u lepom raspoloženju. Baćuške su u pretposlednjem testu pred EP poražene od Češke 1:2 u meču odigranom u Marselju. Česi su još jednom potvrdili da su ekipa na koju vredi obratiti pažnju i koja može da bude jedno od najprijatnijih iznenađenja prvenstva. Bez obzira što su u “grupi smrti”.

Izabrane vesti

Iako su Rusi poveli golom Kokorina, Česi su uspeli da preokrenu na krilima asistenta, a potom i strelca pobedonosnog gola u 90. minutu - Tomaša Necida. Češki napadač koji se preporodio u Bursi prethodne sezone je dva puta bio fatalan za nekadašnje saigrače iz moskovskog CSKA: štoperski tandem Berezucki - Ignaševič.

Kokorin je doveo Rusiju u vosđtvo u šestom minutu udarcem sa nekih 20 metara, ali se mora priiznati i da je Petr Čeh loše intervenisao. Ipak, u drugom poluvremenu je Necid stupio na scenu i obradovao češke navijače. Prvo je spustio glavom za Rosickog koji je majstorskim volejom matirao Akinfejeva, a onda je u 90. minutu zadao završni udarac sjajnom reakcijom posle centrašuta Krejčija.

Gore od Rusa su se proveli Islanđani jer su oni poraženi od ekipe koja nije ni učensik EP u Francuskoj. Norveška je sa 3:2 savladala islandsku selekciju. Norveška je povela preko Johansena u prvom minutu posle prekida i centaršuta. Island je izjednačio na sličan način zahvaljujući Ingasonu u 32. minutu, ali je Heland u finišu poluvremena iskoristio veliku grešku odbrane Islanda. Potom je Serlot u 67. minutu majstorskim golom iz slobodnjaka rešio pitanje pobednika, a Islanđani su do kraja uspeli da ublaže poraz pogotkom Gilfija Sigurdsona sa bele tačke.

(FOTO: Action images)


tagovi

Tomaš NecidRusijareprezentativni fudbalreprezentacija Rusijereprezentacija Islandareprezentacija ČeškeNorveškaIslandEvropaeuro 2016Češka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara