Projekat za sadašnjost i budućnost: Areola do 2023. godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.12.18. | 14:45

Rođeni Parižanin produžio vernost Svecima

Pari Sen Žermen je počeo da funkcioniše na drugačiji način i pored sadašnjosti sve više akcenat baca na budućnost. Putem Presnela Kimpembea, koji je parafirao ugovor do 2023. godine krenuo je Alfons Areola, koji je potpisao ugovor na isti period, što je jasan znak da u njegove kvalitete veruju na Parku prinčeva.

Areola (25) na početku sezone ušao je u poslednju godinu ugovora, govorilo se da je nezadovoljan i da bi mogao da napusti klub narednog leta, a te priče su pojačane nakon dolaska Đanluiđija Bufona. Međutim, sve se ubrzo promenilo tokom sezone, kada je mladi čuvar mreže shvatio da je prioriter Parižana. Pre mesec dana govorilo se i o kupovini Davida de Hee, ali je i na tu priču sada definitivno stavljena tačka.
"
Bilo mi je veoma važno da nastavim karijeru u Pari Sen Žermenu. Ovaj klub mi je u srcu, odrastao sam u njemu i dostigao visok nivo. Ovaj klub mi daje priliku da ostvarim visoke ambicije pored ovih sjajnih saigrača", rekao je Areola.

Izabrane vesti

Areola je ponikao u Parizu, a šansu na golu seniorskog tima dobio je u sezoni 2014/2015. Do sada ima 85 zabeleženih nastupa u dresu Pari Sen Žermena, a ove sezone je 13 puta stajao na golu Svetaca, od čega devet puta u Ligi jedan, tri puta u Ligi šampiona i jednom u Liga kupu.

Rođeni Parižanin je prošao sve selekcije nacionalnog tima Francuske, a zabeležio je i dva nastupa u seniorskoj selekciji Trikolora.

Foto: Reuters


tagovi

Alfons Areola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara