""
""

Prosinečki i Simić preokrenuli protiv Bruna Mezenge, Karabuk opet iznenadio

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.02.13. | 21:12

Kajzeri upisao i drugi uzastopni trijumf u nastavku sezone iako je gubio od Ahisara, Bešiktaš prokockao pobedu

 

Izabrane vesti

Šta god da je Robert Prosinečki radio sa igračima Kajzerija na zimskim pripremam, počelo je da se isplaćuje! Kajzeri je pobedio i u drugom meču od nastavka sezone i prvi put u sezoni vezao dve pobede. Osvojili su bodove na način na koji su ih jesenas često gubili – rezultatskim preokretom!

Kajzeri je slavio sa 2:1 na gostovanju Ahisaru i nastavio beg iz opasne zone. Izgleda i da je uloženih million evra u dovođenje srpskog štopera Marka Simića bio pravi pogodak. Simić je opet odigrao ceo meč za “Zvezdu Anadolije” i pokazuje se kao pravo pojačanje, jer Kajzeri više ne prima golove kao jesenas.

Bio je ovo i susret Prosinečkog sa bivšim igračem iz Zvezde, Brunom Mezengom koji je večeras uz tek pridošlog grčkog veterana Teofanisa Gekada predvodio napad Ahisara. Upravo je Mezenga u 43. minutu asistirao iskusnom Gekasu, a Grk bio nepogrešiv iz neposredne blizine.

Ali, u drugom poluvremenu je usledio totalni preokret gostiju iz Kajzerija. Već u 49. minutu, Brazilac Bobo je na asistenciju zemljaka Klejtona pogodio za izjednačnje. Totalni preokret i pobedu Kajzeriju je doneo najbolji igrač tima Pablo Muče. Nekadašnji as Boke Juniors je pogodio praznu mrežu posle kombinacije sa rezervistom i nekadašnjim napadačem Fejenorda, Dijegom Bizezvarom. Do kraja meča, odbrana na čelu sa Markom Simićem je odolela i Kajzeri je doneo ceo plen sa gostovanja. Ovom pobedom, tim Roberta Prosinečkog se izjednačio na 10. poziciji sa istanbulskim Bijukšehirom.

Sa snezacionalnim rezultatima je nastavio “ludi” Karabuk. Tokom sezone su ostvarili šokantne pobede nad Galatasarajem, Fenerbahčeom i Trabzonom u gostima. Sva tri puta po 3:1. A, večeras ih nije savladao ni preostali član velike četvorke turskog fudbala – Bešiktaš. Vodili su istanbulski Orlovi sa 2:0 golovima Toramana i Šahana, ali je Karabuk u intervalu od 63. do 69. minuta postigao dva gola i neutralisao prednost domaćih. Precizni su bili Ozek i nekadašnji napadač Njukasla, Lomana Lua Lua, pa je Bešiktaš ostao bez već viđene pobede.

SUPER LIG – 20. kolo

Petak
Ahisar – Kajzeri 1:2 (1:0) 
/Gekas 43 - Bobo 49, Muče 65/

Bešiktaš – Karabuk 2:2 (1:0)
/Toraman 16, Šahan 60 - Ozek 63, Lua Lua 69/

Subota
15.00: Kasımpaša – Elazıg
18.00: Bursa – Galatasaraj
18.00: Antalija – Bijukšehir

Nedelja
12.30: Ordu – Genčlerbirligi
15.00: Trabzon – Gazijantep
15.00: Eskišehir – Mersin
18.00: Fenerbahče - Sivas


tagovi

BesiktasBruno MezengaEvropaIbrahim ToramanKajzerisporLomana Lua LuaMarko SimićRobert ProsinečkiSuper ligTeofanis GekasTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara