"Oko Kimija se već dugo uveliko dimi"
"Oko Kimija se već dugo uveliko dimi"

Prostovo proročanstvo: Raikonenova šut karta bi upropastila Ferari!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.16. | 11:47

Alen Prost za Kimija Raikonena, a protiv Ferarijevog eksperimentisanja sa Sajncom i Perezom

Oko Kimija se već dugo uveliko dimi

Šta se desi kada Alen Prost razveže jezik i upozori čelnike iz Maranela na kobne greške koje ih mogu skupo koštati? Pa ništa, sem što sve može poprilično da uvredi Mauricija Arivabenea koji smatra da će radikalni potezi doneti dugo željene rezultate i sačuvati njegovu direktorsku fotelju. Šuška se da iz ekipe leti Kimi Raikonen, a da na njegovo mesto stiže Serđo Perez ili Karlos Sajnc?
"Iz svake situacije možete videti pozitivne i negativne stvari. Trenutno na tržištu postoje dva vozača koja bi možda mogla biti dobra za Ferrari, ali to zasigurano niko ne zna. Svima njima morate da uračunate pristisak sa kojim oni dolaze u Maranelo. Viđamo da neki dobri vozači kada voze za prosečan tim beleže odlične rezultate, ali kada dođu u sam vrh onda ih taj pristisak sruši. Dobra stvar kod Raikonena je što ima odličan odnos sa Fetelom. To nije loše za ambijet u timu jer mislim da bi lepo bilo da se saradnja nastavi. Suprotno razmišljanje bi moglo da destabilizuje Ferari, a to konačno ne treba ni Kimiju, ali ni ekipi”, tvrdi Alen Prost, vidno zabrinut za moguće kadrovske potrese unutar čuvene italijanse ekipe.

Izabrane vesti

Kada je reč o Kimiju Raikonenu, njegova karijera je počev od 2001. godine i debija u ekipi Zaubera bila progresivna. Vrlo brzo se odenuo u srebrni kombinezon Meklaren – Mercedesa sa kojim postao veoma ozbiljan kandidat za osvajanje šampionske titule. Ispostavilo se da je dorastao izazovu, pa je 2007. godine uzeo najviše odličje i to u prvoj godini u kojoj je branio boje Ferarija. Finac se do sada 83 puta peo na podijum, i osvojio ukupno 1255 bodova takmičeći se u Formuli 1.

Rajkonen trenutno zauzima četvrto mesto u generalnom plasmanu vozača, dok Ferari poprilično tumara i traži rešenje za evidentno osrednju konkurentnost ove sezone. Čelnicima iz Maranela po volji generalno nisu rezultati ekipe, pa se se greške tražile u ovogodišnjem bolidu. Kada se ispostavilo da ni to ne daje rezultate prešlo se na rezervni plan. Hoće li se Ferariju isplatiti bilo koji potez u kom nema mesta za Raikonena? Po Alenu Prostu neće, a pošto iz ekipe nema još zvanične informacije da je bilo šta odlučeno, ostaje da se sačeka i vidi koliko su proročke reči starog asa zasnovane na stvarnim odlukama ekipe Ferarija.  

(FOTO: Action Images)  


tagovi

Serđo PerezMauricio ArivabeneKimi RajkonenKarlos SajncFormula 1Alen Prost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara