""
""

Prštaće u revanšima: Plzenj nad ambisom u Bakuu, APOEL juri podvig protiv Rozenborga, Dinamu naizgled lagan posao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.08.16. | 13:19

Izuzetno zanimljivi okršaji u borbi za plasman u plej-of Lige šampiona

Večeras će biti pakleno na stadionu Rajko Mitić, ali nas i na drugom evrospkim terenima, u revanšima trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, očekuje nekoliko izuetno zanimljivih, neizvesnih, ali i dramatičnih okršaja. Pored Ludogoreca, koji je samo jedan od nosioca koji "visi nad ambisom", ove večeri u nezgodnoj situaciji se nalaze i Viktorija Plezn, odnosno kiparski APOEL, dok bi nešto lakši posao trebalo da imaju BATE Borisov i Dinamo Zagreb.

Izabrane vesti

KARABAG - VIKTORIJA PLEZNJ (18.30), prvi meč 0:0

Azerbejdžaskom bogatašu je u prvoj utakmici uspelo ono što je mnogim, igrački daleko moćnijim timovima, bilo nezamislivo u poslednjih nekoliko sezona. Na mestu gde su padali CSKA, Kopenhagen i Rozenborg, pa će i novosadska Vojvodina, ekipa Gurbana Gurbanova je odbranila svoju mrežu, pa će večeras na Republičkom stadionu u Bakuu pokušati da priredi pravu senzaciju i eliminiše jednog od glavnih nosioca na žrebu. Plzenj je napadao u prvoj utakmici, ali ne bezglavo, posebno nakon isključenja Jana Baraneka, pa je tek jedan šut išao u okvir gola rivala. Ipak, sve bi u revanšu mogao da promeni eventualni gol češkog šampiona, koji bi onda primorao domaćina da napadne i potpuno se otvori, što bi kvalitetniji rival mogao žestoko da kazni. U svakom slučaju, verovatno ćemo gledati još jedno taktičko nadmudrivanje, jer će vremenski uslovi u ogromnoj meri biti na strani Azerbejdžanaca.

APOEL - ROZENBORG (19.00), prvi meč 1:2

S obzirom na to kakav je bio prvi meč Trondhajmu, Kiprani mogu da budu prezadovoljni što u revanšu imaju čemu da se nadaju. Norvežani su kidisali više od sat vremena, imali odličnu prednost, ali su onda fizički malo pali, što je ekipa Tomasa Kristijansena iskoristila i došla do pogotka koji joj ostavlja brojne mogućnosti u revanšu. Ipak, pitanje je koliko je APOEL u ovom trenutku spreman i sposoban da nadigra odličnog rivala, jer su igrači Rozenborga u prvoj utakmici otkrili brojne propuste u protivničkoj igri i pokušaće da ih iskoriste i u ovom meču. Teško je očekivati da će Kiprani uspeti da pobede bez primljenog gola, a ukoliko ga prime naći će se u velikim problemima - verovatno, nerešivim.

DINAMO TBILISI - DINAMO ZAGREB (19.00), prvi meč 0:2

Ovaj krug kvalifikacija je praktično postao rutina za Modre, koji su u prvoj utakmici bez većih problema nadigrali gruzijskog šampiona i otvorili put još jedne evropske jeseni. Na Dinamo Areni u Tbilisiju je sve podređeno velikom revašu Zagrepčanima, ali će to biti izuzetno težak posao za domaćina, jer je hrvatski tim dovoljno kvalitetan da ne upropasti stečeno iz prvog meča. Ali, ukoliko Dinamo Tbilisi u uvodnim tenucima utakmice uspe da pronađe kluč za odbranu ekipe Zlatka Kranjčara, gosti bi mogli da upadnu u pogrešan ritam i nađu se u ogromnim problemima. Međutim, čini se da Hrvati imaju rezultat koji im ipak garantuje miran revanš.

DANDALK - BATE BORISOV, 21.00, prvi meč 0:1

Irci su na Borisov Arenu otišli s namerom da svim silama odbrane svoj gol, pa su umalo nisu uspeli u tome. Ipak, Mihail Gordejčuk je uspeo da spreči ogromnu nepravdu, jer je tokom kompletnog toka utakmice bilo gotovo neverovatno kako lopta neće u gol Gerija Rodžersa. Šampion Belorusije je kidisao na gol rivala od prvog do poslednjeg minuta, dok je Dandalk tokom kompletnog toka utakmice imao svega tri udarca ka golu rivala (jedan u okvir). Pitanje je da li će šampion Republike Irske promeniti nešo u svojoj taktici u revanšu, jer bi BATE-u najviše odgovaralo da se domaćin otvori, pa da ga kazni iz nekog kontranapada. Dakle, vrlo je verovatno da ćemo gledati izuzetno zatvoren meč, jer je to jedini način da domaćin proba da ugrozi prednost rivala. U svakom slučaju, sve osim prolaska ekipe iz Borisova u narednu rundu predstavljalo bi prvoreazdredno iznenađenje.


tagovi

PlzenLiga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara