"Poruka Adama Marušića"
"Poruka Adama Marušića"

Prvenac Marušića ukočio Anderleht (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.10.15. | 22:20

Favorizovani gost i pored inicijative u većem delu meča osvojio samo bod u Kortrijku (1:1)

Poruka Adama Marušića

Anderleht nikako da veže dva dobra rezultata. Umesto da nakon minulog trijumfa nad velikim rivalom Brižom dobru formu potvrdi na gostovanju Kortrijku, slavni klub se u Brisel vratio samo sa jednom bodom nakon remija (1:1).

Izabrane vesti

Jedan od "krivaca" za ovakav ishod, uz sjajnog golmana domaćih Kita bio je crnogorski reprezentativac Adam Marušić. Nekadašnji fudbaler Voždovca sjajno je pobegao odbrani gostiju u devetom minutu i nakon lepog pasa Rolanda rutinski matirao Silvija Protoa za vođstvo domaćina.

Anderleht je bio bolji na ovom meču, naš Ivan Obradović našao se standardno u timu na poziciji levog beka, a gosti su najčešće pretili prek osvog najboljeg strelca Stefana Okake Čuke. Ipak, u prvih 45 minuta nisu uspevali da pronađu put do mreže Kortrijka, to im je uspelo tek u nastavku.

Inicijativa početkom drugo dela izrodlila je akciju u kojoj je iskusni Dešaht asistirao Ezekijelu, a Nigerijac rutinski poravnao na 1:1 u 53. minutu.

Bio je to zamajac za goste da još više navale na gol domaćina, a dobre šanse su imali Ezekijel, Defur i Praet, ali je golman Kiz vrlo dobrim intervencijama zaustavio one lopte koje su išle u okvir gola.

Najbolju šansu na drugoj strani u 87. minutu propustio je Grk Papazoglu, čiji je odličan udarac iz blizine Proto maestralno zaustavio. Na drugoj strani, gol je takođe visio u vazduhu. Prvo su gosti tražili penal u 90. minutu nakon igranja rukom jednog fudbalera Kortrajka, a dobru priliku propustio je i Žile u trećem minutu nadoknade.

Anderleht je ovim osvojenim bodom pao na poziciju broj tri, iza Ostendea i Genta, koji imaju bod više. S druge strane, u ekipi Kortrijka osim Crnogoraca Marušića i Žarka Tomaševića ceo meč je odigrao i iskusni srpski internacionaolac Nebojša Pavlović, pa su se svi zajedno na kraju radovali važnom bodu.   

PRO LIGA – 13. kolo:

Utorak:

Lokeren – Gent 1:2 (0:1)
/Mirić 65 – Raman 18, Neto 58/

Muskron – Vesterlo 2:2 (1:1)
/Aksentijević 35, Šermans 63ag – Visnakovs 15, Aulad 90/

Ostende – Genk 3:2 (2:0)
/Matos 27, 35, Sirijak 80 – Unal 46, Bufel 52/

Sreda:

Briž – Leuven 2:0 (1:0)
/Diabi 41, 69/

Standard – Mehelen 2:1 (2:0)
/Knokart 5, Jatara 23 - Kosanović 92/

Beveren – Šarlroa 0:1 (0:0)
/Perbet 86/

Zulte Varegem – Sen Truden 4:0 (2:0)
/Leje 10, Lepoint 34, De Rider 80, Aneke 89/

Četvrtak:

Kortrajk - Anderleht 1:1 (1:0)
/Marušić 9 - Ezekijel 53/

Pratite MOZZART i na Vajberu!


tagovi

Župiler Pro ligaIvan ObradovićBelgijaAnderlehtAdam Marušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara