Prvi Kakin zadatak u Milanu: Da dovede novog sebe...

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.09.18. | 18:09

Da li će Brazilac iskoristiti uticaj da pobedi jaču konkurenciju

Milan je ovog leta doživeo potpunu rekonstrukciju sa bankrotom kineskih vlasnika koji su neslavno napustili klub posle godinu dana. Klub je pao u ruke američkog investicionog fonda Eliot za koji se pretpostavljalo da će biti samo prelazno rešenje dok ne preproda Milan nekom bogatom vlasniku i da neće ulagati novac.

Međutim, Eliot se pokazao kao mnogo bolje rešenje od prethodnog rukovodstva. I mnogo ozbiljnije rešenje od privremenog. Amerikanci su na rukovodeće funkcije doveli ljude koji se razumeju u fudbal i klupsku organizaciju. Još rade na dovođenju pojačanja u upravi koja bi Milanu vratila stari sjaj. I što je najvažnije za Amere – podigli mu cenu na tržištu. Eliot mesecima pregovara sa Arsenalovim generalnim direktorom Ivanom Gazidisem koji se pokazao kao majstor za pravljenje para, ali i Umbertom Gandinijem nekada vrlo bliskim saradnikom Berluskonija i Galijanija. Njih dvojica bi trebalo da klupsku administracju, logistiku i organizaciju stave pod svoje. I da zarade novac...

Izabrane vesti

Za sportski sektor su ovlašćeni legenda Paolo Maldini i slavni Brazilac Leonardo koji je u Milanu bio igrač, trener, skaut i direktor. Kasnije i uspešan sportski direktor Pari Sen Žermena. Leonardo se za razliku od trenerske karijere, mnogo bolje pokazao u funkcionerskoj. Na početku te karijere je bio skaut Milana za Brazil i najzaslužniji što je u klub za male pare došao Rikardo Kaka koji je postao jedno od najboljih pojačanja Milana u istoriji.

Upravo je jedan od prvih Leonardovih poteza ovog leta bio da vrati Kaku u klub. I uspeo je. Ljubimac navijača je opet u Milanu. Zvanično nije saopšteno koju funkciju obavlja, ali nezvanično je reč o glavnom čoveku za južnoameričko tržište. Upravo ono što je Leonardo radio kada je doveo njega. A Kakin prvi zadatak je da pronađe Milanu „novog sebe“?!

Izbor je već pao na Lukasa Paketu, ofanzivnog vezistu Falemnga i novog brazilskog reprezentativca kojeg smatraju najvećim biserom južnoamserirčkog fudbala u ovom trenutku. I koji u mnogim stavrima po stilu igre podseća na Kaku iz igračkih dana. Evropski klubovi su poludeli za Paketom. Žele ga Barselona, Real, mančesterski rivali, PSŽ... Spekulisalo se da PSŽ već ima dogovor za januar, ali izgeda da još nije gotovo. I Milan se nada da će Kaka iskoristiti svoju uticaj da preusmeri Paketu na San Siro.

Kakin zadatak je da postane blizak sa igračem i njegovim okruženjem (porodica, menadžeri...). Kao što je to Milan radio u Kakinom slučaju, ali i sa Tijagom Silvom i Patom... Iako su drugi klubovi nudili više, pomenuti Brazilci su verovali Milanovim obećanjima i izabrali Rosonere. Gde su tretirani kao bogovi i odakle nose sjajne uspomene o čemu govore i mnoge izjave Silve ili Pata da bi se rado jednog dana vratili u Milan ako ih pozove.

Zato će Kaka pokušati da stekne Paketino poverenje i nagovori ga da odbije ponude konkurentskih klubova. Pogotovo Pari Sen Žermena koji je najozbiljniji u nameri da plati otkupnu kaluzulu za Brazilca od 50.000.000 evra i da preko močnog agenta Pinija Zahavija završi transfer. Milan možda nema taj novac, ali će pokušati da preko uticaja na igrača snizi cenu i dokopa se velikog pojačanja.

Takođe, pominju se i ostale mete Milana. Tačnije, Leonardove želje. Jedan od njih je i Fluminenseov napadač Pedro, takođe jedan od predvodnika novog talasa supertalentovane generacije Brazilaca. Za njega je zainteresovan i Real Madrid. Na listi želja je i argentinski vezista Leandro Paredes iz Zenita, kao i holandsko krilo Memfis Depaj iz Liona. 

(FOTO: Action images)


tagovi

KakaLukas Paketa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara