Prvo poluvreme obećava, drugo upozorava: Engleska uhvatila zalet, koncentracija i samopouzdanje problem na Mundijalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.06.18. | 20:29

Gordi Albion ostavio dva različita utiska u poluvremenima, ali je na kraju ipak preovladao onaj pozitivniji

Nisu više kao nekad među favoritima za osvajanje Svetskog prvenstva, pritisak u javnosti je značajno blaži nego pred neke prethodne velike turnire, ali možda baš takva atmosfera bude plodonosna za engleski fudbal. Publika na Vembliju je aplauzom zadovoljstva, ali i potajne strepnje, ispratila selekciju Gereta Sautgejta na Mundijal u Rusiju, pošto je Gordi Albion u Londonu bez većih problema, ali sa ozbiljnim oscilacijama u igri, izašao na kraj sa Nigerijom (2:1). Ipak, pravi ispraćaj zakazan je za pet dana u Lidsu, gde će gostovati Kostarika (21.00).

Ono što je činjenica jeste da Englezi imaju jasne konture tima i jasnu ideju u igri. Linije su većim delom utakmice, a pre svega u prvih 45 minuta, bile odlično povezane, što je i dalo željeni rezultat. Za samopozdanje u prvom delu igre bilo je zaslužno odlično otvaranje utakmice i pogodak Gerija Kejhila u sedmom minutu nakon odličnog centaršuta Tripijea, ali je bilo jasno da bi i prva greška mogla u potpunosti da promeni dešavanja na terenu.

Izabrane vesti

Albion je u prvom poluvremenu često vršio pritisak na loptu, Nigerijcima nije bilo lako da je iznesu sa svoje polovine, a posebno šest minuta pre kraja prvog dela igre, kada je domaćin presingom oduzeo poset protivniku, a onda nakon tri razmenjena dodvanja preciznim projetkilom Harija Kejna duplirao vođstvo.

Ipak, način na koji su Englezi odigrali drugo poluvreme mora da predstavlja ozbiljno upozorenje za Sautgejta. Nigerija je ranim golom Ivobija uspela da smanji rezultat, kasnije je imala inicijativu, ali to nije uspela da konkretizuje u neophodnoj meri. Engleska se više nije ponašala kao siguran domaćin, ostala je bez igre i samopuzdanja, što bi moglo da joj se osveti na Mundijalu protiv kvalitetnijih selekcija.

To će morati da se ispravi u utorak u Lidsu, kada će odmeriti snage sa prvim protivnikom Srbije na Mundijalu. To će biti idealna prilika za ovdašnju javnost, ali i selektora Mladena Krstajićada prepozna jasanu snagu i mogućnosti ove selekcije. Što se tiče Engleza, oni moraju ekspresno da porade na koncentraciji, kako im se ne bi dogodio veliki pad u igri kao večeras.

Sautgejt bi u poslednjoj proveri pred Mundijal mogao da oproba i igrače koji večeras nisu nastupali. Na klupi su pored trojice golmana ostali još Vardi, Megvajer, Lalana i Livermur.

ENGLESKA – NIGERIJA 2:1 (2:0)
/Kejhil, Kejn 39 – Ivobi 47/

Stadion: Vembli
Gledalaca: 70.025
Sudija: Marko Gvida (Italija)

ENGLESKA (3-4-3): Pikford – Voker, Stons, Kejhil – Tripije, Dajer, Ali, Jang – Lingard, Kejn, Sterling.
Igrali još: Loftus Čik, Rouz, Rašford, Velbek, Delf

NIGERIJA (4-3-3): Uzoho – Šehu, Trost Ekong, Balogun, Idovu – Mikel, Obi, Onazi – Ivobi, Mozes, Igalo.
Igrali su još: Etebo, Ebuehi, Omeruo, Ogu, Musa, Iheanačo.

Foto: Action images


tagovi

Garet SautgejtGeri KejhilRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara