""
""

PSV ruši redom! U sledećem kolu konačni obračun sa Viteseom

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.03.14. | 22:57

Filipsovci upisali šesti uzastopni trijumf minimalcem protiv Utrehta, ali Vitese ne prepušta lako drugo mesto

PSV Ajndhoven je u fantastičnoj formi, ali čini se da su prekasno ušli u seriju pobeda i da neće ostvariti glavni cilj: Plasman u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Posle očajnog prvog dela sezone, Filipsovci igraju kao preporođeni u 2014 godini i večeras su protiv Utrheta upisali i šestu uzastopnu prvenstvenu pobedu. Nisu bili ubeljivi kao u prethodnih nekoliko mečeva, ali je i jedan gol mladog napadača Jirgena Lokadije bio dovoljan za tri boda protiv neugodnog Utrehta. PSV se ispromašivao u prvom poluvremenu, ali su stvari došle na svoje mesto u šestom minutu drugog dwela igre kada je Lokadija iskoristio grešku odrbane gostiju i doneo zasluženo vođstvo ekipi Filipa Kokua.

PSV se sada popeo na četvrto mesto na tabeli i zaostaje pet bodova za Viteseom koji drži drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Doduše Tvente ima šansu da se sutra bodovno izjednači sa Viteseom, a Fejenord bi u slučaju pobede opet imao bod više od kluba iz Ajndhovena. Ipak, sjajna serija pobeda je omogućila Filipsovcima da se sedam kola pre kraja prvenstva nadaju da će uhvatiti tu drugu poziciju. Pogotovo što ih u sledećem kolu očekuje gostovanje Viteseu…

Vitese je večeras slavio na gostovanju neugodnoj Bredi koja je bila u seriji od šest mečeva bez poraza. Mladi Zakarija Labjad je doneo vođtsvo gostima, ali je Buijs iz penala samo dva minuta kasnije izjednačio rezultat. Ipak, pobedu Viteseu je doneo Havenar u 26. minutu na asistenciju Acua. Uroš Matić je odigrao ceo meč za domaći tim, dok Đurđević nije ulazio u igru za goste.

AZ Alkmar je deklasirao Herakles, a mladi Amerikanac Aron Johanson je nastavio sa fenomenalnim partijama. On je postigao dva gola i namestio jedan švedskom prezimenjaku Matijasu za ubedljiv trijumf čete Dika Advokata.

EREDIVIZIJA - 27. kolo

Subota:
AZ Alkmar - Herakles 4:0 (2:0)
/A. Johanson 16, 37, M. Johanson 79, Elm 90+1/

Roda - NEC 3:1 (1:0)
/Huperts 30, 56, Hesher 53 - Higdon 60/

Herenven - Cvole 3:0 (1:0)
/Basačikoglu 37, Van la Para 68, Finbogason 77/

NAC Breda - Vitese 1:2 (1:2)
/Buijs 10 penal - Labjad 8, Havenar 26/

PSV - Utreht 1:0 (0:0)
/Lokadija 51/

Nedelja::
12.30: RKC - Den Hag
14.30: Go Ahed Igls - Tvente
14.30: Groningen - Fejenord
16.30: Ajaks - Kambur

(FOTO: Action images)


tagovi

ViteseUtrehtRodaPSV AjndhovenMajk HavenarJirgen LokadijaHolandijaHerenvenEvropaEredivizijacvoleAZ AlkmarAron Johanson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara