""
""

Putin ne podržava hakere, ali....

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.09.16. | 15:19

„Meni je kriterijum Svetske antidoping agencije neshvatljiv“, poručio je predsednik najveće zemlje sveta podsetivši na izbacivanje celog ruskog tima sa Paraolimpijskih igara

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, prokomentarisao je događaje oko doping skandala, to jest otkrivanja dokumenata Svetske antidoping agencije od strane hakerske grupe Fancy Bears (za koju zapadni mediji tvrde da je ruska iako nema još nikakvih dokaza), istakavši da mu nije jasan kriterijum te, sada već sasvim osramoćene organizacije.

- Rusija sigurno da ne podržava to što su hakeri uradili, ali je svakako zanimljivo za međunarodnu sportsku zajednicu. Jer po onome što smo videli naizgled zdravi sportisti mogu legalno da konzumniraju zabranjene preparate, dok ljudi koji očigledno imaju teške bolesti ili invaliditete ne mogu da učestvuju na Paraolimpijskim igrama samo zbog sumnje da su dopnigovani. Meni je kritirijum Svetske antidoping agencije neshvatljiv – izjavio je prvi čovek najveće zemlje sveta, aludiravši na, po mnogima sramotno isključenje celog ruskog paraolimijskog tima sda OI u Riju samo na osnovu svedočenja jedne osobe.

Izabrane vesti

Da podsetimo, hakerska grupa Fancy Bears je u utorak krenula s objavljivanjem hakovanih dokumenata WADA u kojima je otkrivenmo da mnogi vrhunski sportisti koriste lekarska opravdanja za uzimanje preparata, pre svega steroida koji se nalaze na listi uabranjenih. Među njima je čak 53 atleta samo iz Velike Britanje, ali i iz Nemačke, Češke, Rusije, SAD, Rumunije i Danske. Svakako najzvučnije imena su najbolji biciklista današnjice Kris Frum, teniserke Serena i Venus Vilijams i najbolja gimnastičarka sveta, Simon Bajls.

(foto: Action Images)


tagovi

Vladimir PutinVelika BritanijaRusijaOI2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara