"Duel Perovića i Vasilića"
"Duel Perovića i Vasilića"

Rad i OFK podelili plen na Vračaru, Forsi slavili Stefana Mitrovića i pretili Ediju Rami

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.10.14. | 16:59

Micevski doneo prednost Romantičarima, ali je Borko Veselinović postavio konačnih 1:1

Duel Perovića i VasilićaMiroljubiv lokalni derbi Rada i OFK Beograda i podela plena posle remija 1:1 u meču osmog kola Superlige u kojem su navijači domaćeg tima zasenili sama dešavanja na terenu i golove Borka Veselinovića i Darka Micevskog.

Ovaj drugi je u 26. minutu utakmice doneo prednost Romantičarima, mada za to može da zahvali golmanu domećeg tima Borisu Radunoviću, koji je loše reagovao na povratnu loptu i, umesto da je ispuca, praktično je dodao vezisti OFK Beograda. Micevski je takav poklon oberučke prihvatio.

Izabrane vesti

Gosti, ipak, nisu imali snage da sačuvaju prednost i kući odu sa celom plenom. Početkom drugog poluvremena sjajna akcija Rada i mat u tri poteza: Slavko Perović je odigrao na stranu za desnog beka Miloša Markovića, koji je pobegao pažnji čuvara, zavrnuo loptu na peterac, gde ju je sačekao Borko Veselinović i lako matirao Stefana Čupića.

Od toga trenutka i jedni i drugi su više brinuli o odbrani svog gola, pa je najzanimljivije detalj u poslednjih pola sata igre bio transparent pristalica Građevinara očigledno posvećen premijeru Albanije Ediju Rami. Poruka je bila: "Ramo, druže moj... 22.10.2014.", sa datumom predstojeće najavljene posete albanskog premijera Beogradu.

Još pre toga, pažnju malobrojnih navijača privukao je i ogroman transparent podrške štoperu reprezentacije Srbije Stefanu Mitroviću, povodom njegovog gesta na utakmici sa Albanijom, odnosno skidanje zastave velike Albanije. Na paroli je krupnim slovima pisalo "Stefan Mitrović jedan je od nas ".

Ali, da se vratimo na zbivanja na terenu i viđenja dvojice trenera...
"Kao što je rekao legendarni gospodin Boškov sve je dobro dok se ne izgubi. Zadržali smo poziciju u sredini tabele i čini mi se po gol razlici prestigli Donji Srem", sumirao je utiske trener Rada Milan Milanović, koji se posebno osvrnuo i na grešku Radunovića i pružio podršku mladom golmanu.
"Imamo dva izuzetno mlada i talentovana golmana, prvo je branio Jovanović, sada je Radunović dobio priliku. Svesno smo preuzeli rizik njegovih kikseva. Takve stvari će se dešavati, ali idemo dalje".

Dejan Đurđević kratko je rekao: "Nismo bili na nivou igre iz prethodnih mečeva u čemu nas je sprečavao i težak teren, ali svaki put kada smo vezali po dva ili tri pasa dolazili smo u situaciju da zapretimo rivalu. Mi smo ekipa koja igra fudbal i kad smo u tome uspevali onda nam je išlo bolje. Osetio se izostanak povređenih Zdjelara i Jankovića, ali što kaže kolega Milanović – uvek je bolje dopisivati nego prepisivati".

RAD – OFK Beograd 1:1 (1:0)
/Veselinović 47 – Micevski 26/

Rad: Radunović – Marković, Raspopović, Maraš, Rodić – Milošević (od 81’ Milisavljević), Gnjatić, Simić (od 72’ Denić) – Perović, Jelić, Veselinović (od 77’ Mihajlović);

OFK Beograd: Čupić – Vasilić, Obradović, Vasilijević, Antonov – Micevski –Gajić (od 72’ Alempijević), Paločević, Dražić (od 84’ Ješić) – Vuković (od 89’ Belić),Jovanović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Borko VeselinovićDarko MicevskiEdi RamaOFK BeogradRadSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara