""
""

Radonjić na pragu istorijskog podviga: Još jedna pobeda i - Žeravica!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.16. | 10:35

Legendarni čika Ranko najverovatnije više neće biti usamljen na vrhu trenera sa najviše ostvarenih trijumfa na klupi Crvene zvezde

Kada je 16. aprila 2013. godine Dejan Radonjić zvanično predstavljen kao naslednik Vlade Vukoičića na mestu trenera Crvene zvezde, malo ko mogao je da nasluti da je klub sa Malog Kalemegdana napravio jedan od najvažnijih poteza u novijoj klupskoj istoriji. Logično, jer crnogorski stručnjak bio je 27. šef struke crveno-belih u vremenskom rasponu od 15 godina!

Izabrane vesti

Pune tri godine kasnije Dejan Radonjić nalazi se na pijedestalu, a nakon odbranjene titule šampiona Jadranske lige i istorijske sezone u Evroligi samo ga dva koraka dele od mesta najuspešnijeg trenera koji je vodio Crvenu zvezdu. Dve recke, dve pobede od mesta koje je godinama unazad bilo rezervisano legendarnog Ranka Žeravicu. Otac svih trenera, kako su u košarkaškim krugovima zvali čuvenog čika Ranka, gotovo 20 godina čuva prvu poziciju namenjenu treneru sa najviše ostvarenih pobeda na klupi Crvene zvezde. Njih je u dva mandata (1980-1986. i 1996/97) bilo ukupno 170 iz 275 utakmica.

Ali, sadašnji šef struke suverenog vladara regionalne košarke je na pragu da sustigne Žeravicu i podigne lestvicu toliko visoko da je zaista pitanje kada će ona biti preskočena.

Radonjić se trenutno nalazi na drugoj poziciji, odmah iza Žeravice, sa 169 upisanih trijumfa iz 238 utakmica. Ako ostvari samo jednu pobedu u predstojećoj finalnoj seriji Superlige protiv Partizana, staće rame uz rame sa dosad neprikosnovenim asom. To znači da bi, u slučaju da bude uspešan bar u dva navrata zauzeo mesto na tronu i ispisao nove stranice blistave klupske istorije. 

Interesantno, Ranko Žeravica tokom dva mandata na klupi crveno-belih nije uspeo da osvoji nijedan značajniji trofej. Ali, to ni u najmanjoj meri ne umanjuje značaj svega što je čika Ranko ostavio ne samo u Zvezdi, već i košarci u celini. 

Dejan Radonjić sa Crvenom zvezdom ima dva šampionska pehara u Jadranskoj ligi, kao i Kupu Radivoja Koraća, ali i titulu prvaka Srbije. U duelima sa Partizanom, koji počinju od petka, ima priliku da i taj saldo poboljša.

Prvi susret finala Superlige između Crvene zvezde i Partizana na programu je od 21 sat, a nominalni domaćin je klub sa Malog Kalemegdana. 

TRENERI SA NAJVIŠE POBEDA U CRVENOJ ZVEZDI

1. Ranko Žeravica 170 - 105 (61,8 odsto procenat uspešnosti)
2. Dejan Radonjić 169 - 69 (71,0 odsto procenat uspešnosti)
3. Nebojša Popović 158 - 29 (80,7 odsto procenat uspešnosti)
4. Milan Bjegojević 142 - 100 (58,7 odsto procenat uspešnosti)
5. Vladislav Lučić 108 - 44 (71,1 odsto procenat uspešnosti)
6. Bratislav Đorđević 107 - 63 (62,3 odsto procenat uspešnosti)

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladislav LučićSrbijaRanko ŽeravicaNebojša PopovićMilan BjegojevićJadranska ligaDejan RadonjićFK Crvena zvezdaBratislav Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara