"Čičarito Ernandez u euforiji"
"Čičarito Ernandez u euforiji"

Rafa-ta-ta-ta-ta! Meksikanci u 89. zabili nož u srce Amerima, ali kakav je potez izveo njihov rezervni štoper (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.11.16. | 09:09

Prvi trijumf Sobrerosa u SAD-u u okviru mundijalskih kvalifikacija posle 44 godine

Čičarito Ernandez u euforijiKakva noć! Nema tog Meksikanca kome u petak na subotu nije došlo da usklikne „andre, andre, arbiba“, jer je njihova reprezentacija, kao Brzi Gonzales, protutnjala Kolambusom i ostavila državu Ohajo i sve Amerikance zabezeknute, da plaču nad sudbinom posle prvog poraza na svom terenu u okviru mundijalskih kvalifikacija još od 2001. kad ih je tukao Honduras.

Meksiko je sinoć slavio 2:1 i posle četiri identična poraza u Kolambusu (po 2:0) naneo Sjedinjenim Američkim Državama prvi neuspeh u gostima posle 44 godine, ako se računaju samo mečevi vredni plasmana na Prvenstvo sveta.

Izabrane vesti

Meksiko je imao više junaka, ali trojica zaslužuju poseban osvrt. Najpre kapiten, vremešni (37 godina), ali i dalje sjajni Rafael Markez. Kapiten Sombrerosa je minut pre kraja glavom dao gol onako kako je to činio, na primer, dok je igrao za Barselonu. Bio je to nož u srce Amerikanaca. Udarac od koga nisu mogli, a ni imali vremena da se oporave.

Drugi je Migel Lajun. Vezista Porta je bio taj koji je izveo korner iz kog je Markez poentirao, ali je put ka pobedi prokrčio sjajnom soloakcijom i udarcem u 20. minutu.

A treći? Defanzivac Fjorentine Karlos Salsedo. Njega je selektor Osorio poslao na teren sredinom prvog dela umesto povređenog Gvadrada, ovaj mu se odužio vrlo požrtvovanim startovima od kojih je onaj iz 76. minuta vredan aplauza. Doduše, i žutog kartona (u nadoknadi je dobio još jedan, s tim da to nije bilo pogubno za njegov tim), međutim, daleko je važnije da je tim startom zaustavio opasan napad Kristijana Pulišića u trenucima kad su, posle izjednačenja u režiji Bobija Vuda domaći nadirali sa svih strana.

Meksikancima ovaj trijumf i te kako znači, jer su ovim mečom počele mundijalske kvalifikacije u KONKAKAF zoni. Podsećamo da će prve tri reprezentacije od šest, koliko ih ima u završnoj fazi, obezbediti direktan plasman u Rusiju 2018. dok će četvtoplasirana morati u baraž.

Pogledajte kako su Meksikanci proslavili pobedu u svlačionici. U pitanju je sve popularniji Manekin čelndž.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL, KONKAKAF ZONA

Prvo kolo:

Honduras - Panama 0:1
/Eskobar 22/

SAD - Meksiko 1:2 (0:1)
/Vud 49 - Lajun 20, Markez 89/

Trinidad i Tobago - Kostarika 0:2 (0:0)
/Bolanjos 65, Matarita 90+2/

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Sjedinjenih Američkih Državareprezentacija MeksikaRafael MarkezMeksikomeđunarodni fudbalkvalifikacije za sp 2018konkakaf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara