""
""

Rajs opet zabrljao! Umesto da bude heroj, poklonio trijumf Efesu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.16. | 19:45

Veliki propust iskusnog plejmejkera...

Desilo se protiv Unikahe, ponovilo se i u duelu s Efesom! Tajris Rajs jeste možda i najvažnija kajla u igri Barselone, ali kada mu dođe „žuta minuta“, onda sve pada u vodu. Još se pamte i prepričavaju detalji utakmice sa Unikahom, kada je napravio faul nad Kajlom Fogom u ključnim trenucima i poklonio mu tri slobodna bacanja za pobedu, a sada je nešto slično uradio i tako poklonio pobedu Efesu - 72:68!

Izabrane vesti

Šta se zapravo dogodilo? Rajsa je samo 46 sekundi delilo od toga da postane apsolutni heroj Barse i sruši Abdi Ipekči dvoranu, u kojoj je ove sezone jedino CSKA slavio. Međutim, on je u najvažnijim trenucima faulirao Brajanta Danstona, koji je smogao dovoljno snage pritom da protne loptu kroz mrežicu i dobije dodatno slobodno bacanje! A samo nekoliko sekundi ranije Barselona je obezbedila prvo vođstvo na utakmici posle Rajsove trojke... 

Da situacija bude još komplikovanija, Danston je promašio slobodno bacanje, ali je hladne glave ostao najefikasniji strelac Efesa u ovoj utakmici, Džejson Grejndžer. On je bio najviši u skoku i loptu ja samo vratio nazad u obruč, čime je postigao svoj 16. koš na meču. Ujedno i poslednji, pobedonosni!

Na samo četiri sekunde pre kraja utakmice Rajs je pokušao da ispravi stvari, ali njegov hitac za tri poena nije bio precizan. Umesto toga novajlija Aleks Renfro nepropisno je zaustavio Derika Brauna, a njegovi pogoci sa penala samo su stavili tačku na ovaj turbulentan meč. U kojem je, inače, Barselona uspela da stigne i ogromnih 16 koševa zaostatka s polovine treće deonice i uvede susret u dramatičnu završnicu. 

Rajsu teško da će značiti to što je ubacio 22 poena, kada je na kraju sve uprskao... Posebno jer su sledeći igrači na listi strelaca bili Renfro i Džastin Doelman sa po osam koševa. Kod domaćina Toma Ertel je imao 14 poena, ali će trenera Velimira Perasovića jako zabrinuti činjenica da je Džedi Osman morao ranije da napusti parket zbog povrede...

EVROLIGA - 11. KOLO

Sreda:

Makabi - Bamberg 70:85
/Gaudlok 20 - Meli 27/

Četvrtak:

Fenerbahče - Crvena zvezda 87:72
/Judo 15 - Simonović 14/

Armani Milano - CSKA Moskva 64:79
/Raduljica 11 - Kulagin, Džekson 14/

Real Madrid - Žalgiris 96:91
/Dončić 17 - Motum 17/

Petak:

Anadolu Efes - Barselona 72:68
/Grejndžer 16 - Rajs 22/

19.00 Panatinaikos - Galatasaraj
20.45 Olimpijakos - Uniks Kazanj
21.00 Baskonija - Darušafaka

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Anadolu EfesBrajant DanstonDžejson GrejndžerEvroligaTajris Rajs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara