""
""

Ramadani lansirao Perišića u Mančester Junajted! Zamena u stilu Dejana Stankovića

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.07.17. | 11:41

Još sitnice nas dele od dva velika transfera

Mančester Junajted i Ivan Perišić - saga koja traje nedeljama, da ne kažemo mesecima... Sada je sve jako blizu okončanja. Mančester Junajted je pristao da poveća ponudu, Inter će pristati da smanji zahteve, a posredstvom Falija Ramadanija, transfer bi trebalo da bude završen u naredne dva dana.

Izabrane vesti

Sinoć su dve kluba postigla načelan sporazum. Podsetimo, Junajted je na početku nudio 37.000.000 evra, a Inter je tražio 55.000.000 evra. Čekalo se ko će prvi da popusti i na kraju je Murinjo bio taj koji je izgubio strpljenje. Podigao je ponudu na 45.700.000 evra.

Ramadani je intenzivirao kontakte sa Junajtedom u prethodna 24 časa (radio je i na transferu Lindelefa u Mančester). Uz zeleno svetlo od Intera da je cena spuštena. Perišić je pre dva dana napustio pripreme Intera s obrazloženjem da ima probleme sa zubima i da mora da poseti stomatologa u domovini. Zapravo, sa Ramadanijem je usaglašavao poslednje detalje oko selidbe na Old Traford...

Dve strane su jako blizu dogovora. Junajtedova ponuda stoji na stolu dok Inter traži 45.000.000 fiksno i 5.000.000 evra kroz bonuse. Ali to su samo sitne razlike, očekuje se da Perišićev transfer bude okončan do sutra i da Hrvat krene ka Americi gde će obaviti lekarske preglede i priključiti se Crvenim đavolima. On je svoje uslove sa Murinjom odavno dogovorio i posle Lukakua i Lindelefa će biti treće veliko pojačanje Junajteda ovog leta. Posle toga ostaje još samo zadnji vezni, a prioritet je Nemanja Matić.

Inter istovremeno, Inter završava posao oko Perišićeve zamene. Kao što je sinoć i najavljeno, Perišića će zameniti Keita Balde iz Lacija. Senegalac rođen u Španiji se celo leto pominjao kao dogovoren posao Juventusa i želja Milana, ali će završiti u Interu. I on je juče napustio trening kamp Lacijala kako bi dogovorio prelazak u Inter.

Ušao je u poslednju godinu ugovora sa Lacijom, ne želi da produži saradnju i rimski klub je u mat poziciji da mora da ga proda. Ali će ga radije prodati nekom drugom nego Juventusu jer je torinski klub pregovarao sa Keitom njima iza leđa, nagovarao ga da sačeka istek ugovora i da sledećeg leta dođe bez obeštećenja. Međutim, Juve je doveo Daglasa Kostu, završava i Bernardeskija, pa je Keita rešio da ne čeka Juventus već da pređe u Inter. Italijanski mediji prenose da je u sličnoj situaciji bio Dejan Stanković kada je odlazio iz Lacija. Pregovarao je sa Juventusom, bio na pragu transfera, a onda je prihvatio konkretniju ponudu Intera. Čak se spekulisalo da je imao i predugovor sa Juventusom, zbog čega je cela stvar završila na sudu...  

Inter je ponudio 22.000.000 evra za Keitu i Lacio je pristao na to jer teško da će dobiti 30.000.000 evra koliko je tražio na početku prelaznog roka. Senegalac je pristao na petogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni plus bonusi. On će posle Škrinijara iz Sampdorije biti drugo veliko pojačanje Nerazura ovog leta.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Balde KeitaEngleskaInterItalijaIvan PerišićJuventusLacioPremijer ligaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara