""
""

Rapid izbačen iz lige!

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.07.16. | 18:27

Slavni klub iz Bukurešta vratio se prošle sezone u elitu, ali neće moći da igra zbog duga od 18.000.000 evra

Sada je i definitivno - Rapid iz Bukurešta ponovo je izbačen iz rumunske elite! Iako je kao pobednik drugog stepena takmičenja slavni klub obezbedio povratak u Ligu 1, zbog nagomilanih dugova, odnosno odluke Suda o stečaju koja je odložena za 24. avgust (liga startuje sutra) čelnici tamošnjeg fudbalskog saveza odlučili su da izbace trostrukog šampiona i u ligi zadrže Temišvar. 

Jedan od najpopularnijih rumunskih klubova (tri titule, 13 nacionalnih kupova i 14 puta viceprvaci) tako je nastavio da proživljava najteže trenutke u svojoj istoriji. Problemi su počeli 2012, od kada je praktično klub nesolventan. Prvi put iz lige Rapid je izbačen 2013, zatim se vratio, ali je odmah ispao, da bi novi povratak obezbedio prošle sezone. Ipostavilo se, uzalud. 

Izabrane vesti

Trenutni dug Rapida iznosi 18.000.000 evra i samo ukoliko neko uplati novac do večeras odluka Saveza biće promenjena. Šanse za tako nešto, naravno, ne postoje. Barem ne realne... A pre samo deset godina tim iz Bukurešta igrao je četvrtfinale Lige Evrope i pobeđivao rivale kao što su Fajenord, Herta, Hamburger, Ren, Šahtjor...

Zanimljivo je i to da će Temišvar, koji će odmeniti Rapid u eliti, zbog nepravilnosti u poslovanju startovati sa minus 14 bodova. 


tagovi

Rumunija liga 1RumunijaRapid BukureštLiga 1Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara