"Edson"
"Edson"

Rastaju se Zvezda i Edson

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.16. | 08:10

"Brazilac je kvalitetan fudbaler, igrao je u ozbiljnim klubovima, ali se nije uklopio u naš sistem igre, kaže Zvezdan Terzić za Novosti

EdsonKada je Edson Silva na početku januara došao u Crvenu zvezdu očekivalo se od njega da bude komandos, čovek koji će snagom, željom, borbenošću držati odbranu crveno-belih na okupu i dirigovati poslednjim redom ekipe. Po konstituciji je delovalo da pored njega neće proći ni lopta, a ni protivnik. 

Vrlo brzo je bilo jasno da "tu nešto ne štima", a Zvezdan Terzić je sada u razgovoru za Večernje novosti nagovestio da će Edson napustiti Marakanu i da će Zvezda na leto biti u poteri za kvalitetnim štoperom.
"Zadržaćemo do kraja kvalifikacija sve strance Ibanjeza, Donalda, Le Taleka i Uga Vijeru", rekao je Terzić izostavivši Edsona.
"Brazilac je kvalitetan fudbaler, igrao je u ozbiljnim klubovima, ali se nije uklopio u naš sistem igre. Verujem da bi čak i u nekoj jačoj ligi od naše, ali u klubu koji se više brani bio ozbiljno pojačanje. On ima ugovor sa nama, sešćemo na kraju sezone sa njim i dogovorićemo se o svemu", rekao je Terzić za Novosti.

Izabrane vesti

Idealni profil je, kako je opisao Terzić tip igrača Marka Baše - brz, tehničar, znalac. Ali ti igrači koštaju po 1.000.000 evra neto godišnje. Portugalac Vitor iz PAOK-a ima na stolu ponudu iz Turske vrednu 600.000 evra neto po sezoni, Marko Simić igra u Kajzeriju za 700.000 po sezoni, Duško Tošić bi bio idealno rešenje da u Bešiktašu ne zarađuje više od 1.000.000 evra.

Neki od ponuđenih igrača su defanzivac argentinskog Rasinga Džonatan Emanuel Kabral i kapiten portugalskog Estorila Johan Tavareš (28). Obojici ističu ugovori i odgovaraju traženom profilu. Ipak, na Marakani se za sada skrivaju karte.
"Imamo tri kategorije pojačanja: stranci, naši igrači iz inostranstva i mladi fudbaleri iz Superlige, poput Plavšića, koji se mogu formulisati kao investicije za budućnost", ističe Terzić.

Kad su štoperi u pitanju, u ovom momentu ne računajući Edsona, crveno-beli imaju Aleksandra Lukovića, Zorana Rendulića, mladog Miloša Stojanovića i Sava Pavićevića.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaEvropaEdson SilvaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara