""
""

Rems ponovo koban po Svece! Kurzava umalo uništio PSŽ, Kavani jedva izvukao bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.15. | 21:45

Ovo je drugi vezani remi za šampiona Francuske. Novajlija Anže nastavio je da pobeđuje, dok je Nica razorila Korziku

Pari Sen Žermen je ponovo poklekao, a Rems je još jednom zadovoljniji tim posle susreta sa najvećim timom Francuske! Ni treći put u poslednja četiri duela Sveci nisu uspeli da se kući vrate sa kompletnim plenom kada gostuju Remsu. Štaviše, prvak Francuske je bio na korak od provalije i gubitka bodova, ali je Edinson Kavani uspeo da izvuče svoj tim iz blata, pa je meč završen rezultatom 1:1.

Izabrane vesti

Punih 80 minuta navijači na stadionu Ogust Delun gledali su pravu rovovsku bitku dva kluba, ali bez šansi koje bi preokrenule tok meča. Doduše, PSŽ je bio taj koji je sve vreme opsedao gol domaćina i pokušavao da pronađe put do mreže, ali su lucidne reakcije Kosija Agasija i njegovog zamenika Džonija Plasida (Agasi se povredio u 24. minutu prim. aut.) unele ogromnu nervozu u šampionske redove.

Kao po starom, nepisanom pravilu, posle silnih promašaja gostujućih fudbalera usledila je kazna. Igrao se 83. minut kada je Nikolas De Previlj uspeo da iskoristi veliku grešku Levina Kurzave, pronađe Teosona Sijebačeua i zatrese gol Kevina Trapa.

Međutim, iskoristio je slavljeničku atmosferu u protivničkim redovima Edinson Kavani i zahvaljujući vrsnoj asistenciji Havijera Pastorea postao diskretni heroj šampiona, koji je drugi uzastopni put uzeo bod na gostovanju Remsu.

Novajlija u eliti Anže nastavio je sa dobrim partijama, a novi minimalan trijumf zabeležio je kod kuće. Istina sa bele tačke su slavili golom Manjanija u 57. minutu, ali bitno da je pao Troa.

Nica je u lokalnom derbiju savladala Bastiju kao gost sa 3:1 i učvrstila se u sredini tabele. dok je važan trijumf, inače treći u sezoni. zabeležio Gengan koji je savladao fenjeraša Ajačio sa 2:1. Kaen je savladao Monpelje pogotkom Delora u drugom minutu nadoknade vremena stigao do trijumfa nad Monpeljeom.

LIGA 1 – 6. KOLO

Petak

Ren – Lil 1:1 (0:0)
/N'Tep 75 – Bufal 49/

Subota

Rems – PSŽ 1:1 (0:0)
/Sijebačeu 83 - Kavani 84/

Anže – Troa 1:0 (0:0)
/Manjani 57. penal/

Bastija – Nica 1:3 (1:2)
/Danik 23 - Mendi 33, Žermen 40, Benrahma 90+3/ 

Kaen – Monpelje 2:1 (1:1)
/Rodelan 19, Delor 90+2 - Martin 32 penal/

Gengan – Ajačio 2:1 (1:1)
/Piva 23, Brijan 61 - Mangan 35/

Nedelja

14.00 Bordo – Tuluz
17.00 Monako - Lorijen
17.00 Sent Etjen – Nant
21.00 Marselj – Lion

(FOTO: Action Images)


tagovi

RemsPari Sen ŽermenLiga 1Levin KurzavaFrancuskaEvropaEdinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara