"slavlje protiv Ordabasija"
"slavlje protiv Ordabasija"

Rezime Čukinog evropskog starta: Može li i više od drugog kola?

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.07.16. | 09:03

Matić vođa čopora, Đurić skoro perfektan, Kajević zna lopte. Ipak, ima Milan Lešnjak na čemu da radi

slavlje protiv OrdabasijaObjektivno: prva utakmica nikada nije prava slika mogućnosti bilo kog tima. Posebno kad se punih sat vremena igra sa fudbalerom više na terenu. Ali ono što je Čukarički prikazao u pobedi nad Ordabasijem (3:0) dovoljno je da barem na neko vreme utiša priče o tome da je klub sa Banovog brda u ovu novu sezonu ušao slabiji nego u onu prošlu.

Jeste, prošle godine u ovo isto vreme Vladan Milojević je mogao da računa na igrače poput Slavoljuba Srnića, prekaljenog Nenada Mirosavljevića, Nikole Stojiljkovića, Andrije Pavlovića, pa i Petra Bojića koji se još leči od teške povrede kolena. Svi oni koji su u međuvremenu došli nisu toliko "zvučna" imena. Ali neki od njih su protiv Ordabasija pokazali da treba računati na doprinos "sveže krvi".

Izabrane vesti

Pre svih Đorđe Đurić, Stefan Živković i Asmir Kajević. Iako se i u prvom ovosezonskom meču na Banovom brdu čekao Igor Matić da Čuka zaista počne da igra fudbal.
"Dobro, dugo već igram fudbal, nekako je i normalno da iskustvom donesem mirnoću, samopouzdanje ovim mlađim igračima", spušta loptu Čukin 34-godišnji veteran.

Matić je Čukin velemajstor, a Kajević igrač koji pravi razliku: Ordabasi sa tri komada počašćen na Banovom brdu (VIDEO)

Ipak, bilo je očigledno da je Čuki u prvom poluvremenu, posebno dok su gosti iz Kazahstana bili brojčano ravnopravni, nedostajao igrač koji će loptu povući napred kroz centar igrališta. Sve vreme je trener Milan Lešnjak kraj aut liniji usmeravao igrače, vikao "širi", "nudi se", "traži loptu", tražio presing na protivničkoj polovini terena... Akcije su se uglavnom završavale ubacivanjima sa krila. Osim kada je Kajević kvalitetnim pasom spojio sa golom Filipa Kneževića. Subjektivan utisak možda, ali da li bi baš Kajević mogao da bude taj koji će povući ekipu napred kada bude trebalo?
"Odlična njegova utakmica. Ja prvi volim takve igrače, igrače koji znaju da igraju fudbal. Pravio je razliku, kako driblinzima, tako pasovima. Predstavljaće pravo pojačanje. Ali ne samo on...", deli Matić zasluge na ravne časti dodajući da ga je oduševilo kako je ceo tim trkački izgledao.Igor Matić

Zaista, trčali su - svi. Ali nama su posebno za oko zapala baš trojica. Pored nespornog lidera ekipe Matića naravno. Kajević, neumorni levi bek Živković, te Đorđe Đurić, bolji deo Čukinog štoperskog tandema, koji je dobio maltene svaki duel, a usput stigao i da nekoliko puta iznese loptu napred. Obojica su na Brdu već šest meseci, njihovi kvaliteti nisu baš misterija, ali možda je posle perioda adaptacije došlo vreme da se predstave u najboljem svetlu.
"Đota, je igrač koji nam daje agresivnost, fajter je, pravi borac. Sad već starosedeoc. Žile ima fantastične trkačke karakteristike, odličnu levu nogu. Ali sve skupa mislim da smo kompaktna celina i da možemo da napravimo iskorak u odnosu na ranije sezone", komentariše Matić.

Bilo je i tada pobeda. Bilo je i Grediga i Gabale. Oba puta su ti evropski porazi uzdrmali ekipu. Ova sada ubedljiva pobeda nad ne baš naivnim rivalom mogla bi da predstavlja zamajac za nove uspehe?
"Jednom nogom smo već u ndrugom kolu, ali mi smo narod koji lako upada u euforiji. Kod nas imaš sjaj ili očaj, a u fudbalu ne sme da bude opuštanja i ja se samo nadam da nećemo mi sada da igramo to od sjaja do očaja. Nego da shvatimo da je ova utakmica samo pokazala put kojim treba da idemo. Da podižemo nivo igre. A Liga Evrope? To je dugačak, baš dugačak put", upozorava Matić.

Lešnjak zadovoljan, ali upozorava: Nema opuštanja, čeka nas težak revanš

Đurić se kratko nadovezao ocenom da pobeda sa igračem više ne bi smela da zavara Brđane. Najgore što bi mogli da urade je da pomisle da su bolji nego što jesu.
"Jesmo odigrali dobro, ali uvek može bolje. Ovo je tek početak, izašli smo iz priprema, sad mora da bude samo sve bolje. Ni ovo nije gotovo. Čeka nas dug put, osam i po sati čujem, velika vremenska razlika... Nema kunja. Njim smo izvukli, idemo da ih pobedimo i da idemo dalje. Pa da vidimo dokle možemo. Imamo ozbiljan tim, na svakoj poziciji po dva igrača i kažem: Ako prođemo nećemo se zadovoljiti ni sa drugim kolom", kategorički će Đurić.

Ni ne treba. Samo tako se i može do tog iskoraka.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Stefan ŽivkovićSrbijaLiga EvropeIgor MatićĐorđe ĐurićČukaričkiAsmir Kajević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara