Rid nema pravo na kiks

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.08.18. | 10:51

"Odlično su počeli sezonu i ne bi smeli da imaju problema sa slabim Hornom", kaže Dejan Stanković

Dobri, stari Austrijanci!

Petak je rezervisan za premijerne mečeve u pojedinim najjačim evropskim šampionatima, ali ne treba zaboraviti ni ove manje lige, pre svega drugu holandsku, francusku i austrijsku. Austrijanci su umeli da donesu lovu u prošlosti i zato ih treba s vremena na vreme staviti na tiket, tim pre ako postoji i neki insajder koji može iz prve ruke da "baci" neki tip. Jedan od njih je Dejan Stanković, trener u Austriji. 

Izabrane vesti

Jer, kada punih 35 godina obitavate u jednoj zemlji, prvobitno kao fudbaler, a potom kao trener, prirodno je da odlično poznajete fudbalske prilike. To je slučaj Dejana Stankovića, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, Olimpije, Maribora i od 1983. brojnih austrijskih klubova, posle kojih nije napuštao zemlju carskih dvoraca i valcera.

Stanković smatra da Rid ne bi trebalo da ima problema. Nedavno je u razgovoru za naš sajt poručio da je za Rid ovo poslednja šansa da se dokopa elite. Prošle godine nije uspeo, sada je biti ili ne biti, inače sledi raspad kluba. Ovaj klub ima dobre uslove, stadion koji je odličan, prima 7.000 gledalaca. 
"Rid je odlično počeo sezonu i ne bi smeo da ima problema sa slabim Hornom. Gađam i keca na Austriju Lustenau, 1X na Linc, Nojštat i Lafnic, a sa iksom bih probao na Kapfenberg - Vatens, Forverts - Amšteten i Austrija Klagenfurt - Austrija II", rekao je Stanković za TIP Novosti.

Izneo je i jedan zanimljiv podatak.
"Zbog novog formata takmičenja interesovanje publike je neverovatno splasnulo. Nema prenosa, nema publike pa je pitanje koliko će ova poluprofesionalna liga da se održi", kazao je Stanković.

Podsetimo, liga je proširena, sada je poluprofesionalna, olakšani su uslovi za licence. Ima nekoliko drugih timova klubova koje igraju najjači rang, a koji ne mogu u elitu, što je između ostalog nedavno Stanković rekao i za MOZZART Sport.
"Austrijski savez je ublažio uslove za igranje u ovom šampionatu. Sada su klubovi poluprofesionalni, licence se lakše dobijaju. Ovde u Austriji možeš da zaradiš 540 evra, a da ne platiš porez. Sve preko toga mora da se plati penziono, socijalno, zdravstveno osiguranje. Nema ovde ništa 'ispod ruke'. Liga je razvodnjena, proširena, ima nekoliko ekipa koje imaju rezervne sastave klubova koji igraju najviši rang."

Dakle, budućnost Erste lige nimalo nije blistava.

A evo i kako izgledaju Stankovićevi tipovi kada se pretoče u tiket:

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 19:10 3326 AUT 2 BW Linz - FAC Wien ds 1X 1,23
Pet 19:10 3325 AUT 2 Kapfenberg - Wattens ki X 3,30
Pet 19:10 3324 AUT 2 Lafnitz - Wacker Innsbruck II ds 1X 1,25
Pet 19:10 3322 AUT 2 Neustadt - Pasching ds 1X 1,14
Pet 19:10 3321 AUT 2 Ried - Horn ki 1 1,40
Pet 19:10 3323 AUT 2 Vorwarts - Amstetten ki X 3,30
Ukupna kvota26,72

AUSTRIJA 2 - 6. KOLO:

Petak

Subota

Nedelja

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Austrija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara