Rigu previše ne interesuje Spartaks, ali Letonci znaju za koga su igrali Pančev, Savićević, Prosinečki i Džajić

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.07.18. | 12:13

Skromno interesovanje za okršaj na Skonto stadionu

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Rige)

Riga danas ne liči na fudbalskih grad, za razliku od protekle večeri kada su svi ugostiteljski objekti koji poseduju TV prijemnike ili video bimove bili preplavljeni ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu. Za Belgiju i Francusku se zdušno navijalo, čuli su se vriska i veliko uzbuđenje, ali je jutros grad vratio u svakodnevicu. Tako će biti sve do 20 časova kada je zakazano drugo polufinale Mundijala u Rusiji.

Izabrane vesti

Ništa ne može nagovestiti da na deset minuta hoda od strog centra grada samo dva sata ranije prvak Letonije igra prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona. Spartaks, jednostavno, ne interesuje previše stanovnike Rige, a tome svedoči i činjenica da će tribine Skonto stadiona (kapacitet 8.000 mesta) biti poluprazne, iako najjeftinije ulaznice za ovaj meč koštaju svega pet evra.

I oni sitni delovi na sportskim stranama dnevnih listova više se bave Crvenom zvezdom. Letonci dobro znaju je srpski velikan bio nekadašnji prvak Evrope, kao i da su za njega igrali asovi poput Darka Pančeva, Dejana Savićevića, Roberta Prosinečkog i Dragana Džajića.

Nije zapostavljena ni sadašnja generacija koju predvodi Vladan Milojević. Ističe se zavidan kvalitet srpskog kluba koji je 2011. godine igrao protiv Ventspilsa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao i da u sadašnjem timu ima igrače koju su učestvovali na Svetskom prvenstvu, kao što su Nemanja Radonjić i Milan Rodić.

Ipak, previše skromno za najvažniji klupski meč u zemlji ove sezone, što dovoljno govori o tome da fudbal ovde nije sport koji emotivno utiče na ljude. Ipak su oni više vezani za košarku.

O projektovanom sastavu Crvene zvezde za večerašnji susret informišite se OVDE, a najavu meča pročitajte OVDE.

FOTO: MOZZART Sport


tagovi

Spartaks Jurmalakvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara