"Razočaranje za navijače Valensije"
"Razočaranje za navijače Valensije"

Rijazor je eksplodirao kad niko nije očekivao – Deportivo išamarao Valensiju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.10.14. | 18:51

Potpuno neočekivanih 3:0 u Korunji u kojoj su Slepi miševi doživeli prvi poraz u ovoj ligaškoj sezoni

Razočaranje za navijače ValensijeBarselona je jedina "preživela" osmo kolo španskog šampionata. Valensija je poklekla tamo gde se verovatno niko nije nadao – na gostovanju kod fenjeraša iz Deportiva. Na gostovanju kod ekipe koja je posle brutalnih batina madridskog Reala (2:8) nanizala još tri poraza u nizu. Međutim, barem na trenutak tim iz Korunje je izvirio iz kanala i do sada neporažene Slepe miševe spustio na zemlju. Ubedljivih 3:0 na Rijazoru.

Autogol Hozea Gaje doneo je domaćinu inicijalnu prednost, ali oni tu nisu stali već su iskoristili šok favorizovanog rivala i do kraja poluvremena još jednom zatresli mrežu Joela. Odlični Lukas Perez se osmelio na šut iz maltene mrtvog ugla, pogodio i utisak je Valensiji zadao odlučujući udarac.

Izabrane vesti

Slepi miševi, naime, nisu navikli da napadaju. Nuno Espirito Santo je više voleo da čeka grešku protivnika i kontrama lomi rivala. Uspelo mu je to i protiv Atletika u prošlom kolu, ali je sada prvi put naleteo na bunker. I nije se snašao. Za 90 minuta igre njegov tim je uspeo da uputi samo jedan šut u okvir Deporovog gola. Tek sada se videlo koliko Andre Gomes znači timu Valensije. Večeras ga nije bilo u timu.

A onda još jedna kontra i egzekucija Hozea Verdua Nikolasa, poznatijeg po nadimku Toče. Šamaričina od koje će gostima dugo brideti obrazi. Poslednji put je Valensija na Rijazoru izgubila sada već davnog oktobra 2003. godine. Od tada šest pobeda i dva nerešena susreta sa Deportivom... Istina, te 2003. godine Valensija je osvojila titulu prvaka Španije. Ovaj put se to ne čini realnim. Ekipa koja je u uvodnim nedeljama plenila igrom nalik Borusiji Dortmund Jirgena Klopa potpuno se raspala u Korunji.



PRIMERA, osmo kolo:

Atletiko Madrid – Espanjol 1:0 (1:0)
/Tijago 43, Suarez 71/

Deportivo – Valensija 3:0 (2:0)
/Gaja 36ag, Perez 43, Toče 79/

19.00: Elče – Sevilja
21.00: Viljareal – Almerija

Subota:

Levante - Real Madrid 0:5 (0:2)
/Ronaldo 13pen, 61, Ćićarito 38, Rodrigez 66, Isko 82/

Atletik Bilbao - Selta 1:1 (1:0)
/Aduriz 6pen - Nolito 73/

Barselona – Eibar 3:0 (0:0)
/Ćavi 60, Nejmar 72, Mesi 74/

Kordoba – Malaga 1:2 (0:2)
/Žilas 90 - Garsija 22, Amrabat 31pen/

Ponedeljak:
20.45: Real Sosijedad - Hetafe


tagovi

EvropaHoze GajaLukas PerezPrimeraŠpanijaTočeValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara