""
""

Rikardova Malezija – Hamiltonova malerčina

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.16. | 10:58

Oba vozača Red Bula popela su se na malezijski podijum, Niko Rozberg je posle brojnih peripetija, i Hamiltonovog odustajanja zbog zapaljenog motora stigao treći

Vozač Red Bula, Danijel Rikardo stigao je do najvišeg podijuma VN Malezije. Njegov triumf stigao je kao prelaz jer su sve karte do 41. kruga bile u rukama Luisa Hamiltona. Britanac se nadao čistom kecu, i pobedi u kojoj će se proslaviti vođstvom i sigurnom vožnjom od stata, ali od toga nije bilo ništa. Njegov motor je planuo, pa je Hamilton morao da odustane i da podijum prepusti dvojcu Red Bula.

Hamilton odustao: Vatra zaustavila aktuelnog šampiona

Izabrane vesti

Drugo mesto u Maleziji zauzeo je Maks Verstapen, dok je na trećoj poziciji posle kritičnog stata i kontakta sa Sebastianom Fetelom, zauzeo Niko Rozberg iz Mercedesa. Četvrto mesto na VN Malezije zauzeo je Kimi Rajkonen iz Ferarija, peti je Valteri Botas u Vilijamsu. Iza njih slede Perez koji je kroz cilj prošao šesti, i Fernando Alonso na sedmom mestu.

Po mišljenju publike vozač dana mogao bi biti Maks Verstapen iz Red Bula, dok bi za tragičara trke svakako mogli da imenujemo Luisa Hamiltona zbog nezgode sa motorom koja mu je otela pobedu, a možda i izmigoljila odbranu titule. Britanac je tragičar, dok se Sebastijan Fetel može smatrati prvim grešnikom trke u Maleziji. Naime, Fetel je bukvalno, poput torpeda uleteo u zadnji točak Niko Rozbergu već na početku trke. Ferarijev vozač je tom prilikom sebe havarisao, a Rozberga oterao gotovo na samo na začelje. Nemac je uprkos toga za Mercedes AMG Petronas otkinuo treće mesto iako je moglo ispasti da ekipa Toto Volfa u turbulebntnoj Maleziji ostane kratkih rukava.

Iteresantno je da su sva tri viteza malezijskog podijuma podelila porciju šampanjca iz desne Rikardove patike. Ovo je četvrta pobeda Danijela Rikarda u njegovoj vozačkoj karijeri, a prva na trci za VN Malezije. 

Ukoliko sve uzmemo u obzir, utisak o trci za VN Malezije mora biti pozitivan. Konkretno, minus bi se mogao dodeliti Sebastijanu Fetelu koji je istini za volju lošim potezom diskvalifikovao sebe, ali i ugrozio Niko Rozberga. Naravno, o njegovom potezu dosta slikovito govori Verstapenov komentar upućen timu u kom Holanđanin u realnom vremenu Fetelov potez ocenjuje kao potpuno neprimeren aludirajući na veliko šampionsko iskustvo Ferarijevog asa...

Piše: Miloš Milić

(FOTO: Action Images)


tagovi

VN MalezijeSebastijan FetelRed BulNiko RozbergMercedes AMG PetronasMaks VerstapenLuis HamiltonFormula 1Danijel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara