Rikelmeov naslednik beži iz Rusije - pravac Juventus! Stara dama vadi 45.000.000 iz džepa

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.02.18. | 13:18

Lendru Paredesu dosta Zenita već posle šest meseci

Juventus bije bitku s Napolijem za titulu prvaka Italije, ali kao i obično, uprava Stare dama se trudi da paralelno s tim u tišini završi neke druge važne poslove, a tiču se letnjeg prelaznog roka. A izbor je u ovom trenutku pao na argentinskog vezistu Leandra Paredesa koji igra za Zenit iz Sankt Peterburga.

Kako navode italijanski mediji, ovaj fudbaler je na Juventusovom radaru još od 2014. godine kada je iz Boke Juniors prešao u redove Rome.

Izabrane vesti

Zanimljivo, sajt Kalčomerkato navodi kako se Paredes već zasitio Rusije posle samo šest meseci i da želi da napusti Rusiju u letnjem prelaznom roku. Zbog toga je navodno i tražio svojim menadžerima da se daju u potragu za novim klubom.

A oni su, kako tvrde Italijani, vež stupili u kontakt sa sportskim direktorom Juventusa Fabiom Paratićijem. Ipak, Zenit nema nameru da pusti Argentinca za sumu manju od 45.000.000 evra.

To bi značilo da će Zenit od prodaje Paredesa zaraditi duplo, jer ga je letos doveo za 23.000.000 evra. Inače, ovaj 23-godišnji fudbaler je svojevremeno došao u Evropu sa epitetom naslednika Huana Karlosa Rikelmea.

Ali fudbalske kvalitete nije još u potpunosti opravdao, mada je nagovestio koliko može. U dosadašnjem toku sezone Paredes je za Zenit odigrao 27 mečeva i dao pet golova. 

Foto: Action Images


tagovi

Leandro Paredes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara