Rivers sprema osvetu Baltimoru

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.01.19. | 10:35

Čardžersi dobili lekciju od Rejvensa u prvom delu sezone

Godinama su Čardžersi bili luzerska franšiza. Iskusni kvoterbek Filip Rivers obarao je brojne rekorde, ali njegov tim nije imao mnogo uspeha. Ove sezone, druge u Los Anđelesu, posle selidbe iz San Dijega, ekipa iz "grada anđela" igra fenomenalno. Sa skorom 12-4 stigli su samo do petog mesta u AFC-u. Krivac je divizijski rival Kanzas, koji je sa istom učiinkom lider konferencije. Sada Čardžersi pucaju visoko. Idu na noge nepredvidivom Baltimoru u meču prve runde plej-ofa.

Rejvensu su do prvog mesta na severu AFC-a i doigravanja stigli upravo pobedom pre tri nedelje u Los Anđelesu protiv Čardžersa, I to ubedljivo 22:10. Brutalna odbrana Baltimora dominirala je na meču, nije dozvolila Riversu da "diše". Lekcija je naučena, ali goste čeka težak posao protiv odličnog Baltimora. Posle povrede startnog kvoterbeka Džoa Flaka, dirigentsku palicu u redovima Rejvensa preuzeo je sjajni ruki Lamar Džekson, koji kao starter ima skor 6-1. Trčanje je glavna snaga domaćina kao i odlična odbrana predvođena veteranom Terelom Saksom.

Izabrane vesti

Čardžersi će na ovom meču biti kompletni. Oporavila su se dva najbolja ofanzivna fudbalera, risiver Kinan Alen i fantastični trkač Melvin Gordon, koji su prethodnih nedelja imali problema sa povredama. Odbrana je sve bolja, a vođa je prošlogodišnji ruki Džj Boša, koji nije igrao više od polovine mečeva ove sezone, ali se u pravi čas vratio u tim.

Tim iz Los Anđelesa zovu i beskućnicima. Čardžersi igraju na najmanjem stadionu u ligi, a kada su domaćini često ima više protivničkih navijača. Zato domaći teren ne igra nikakvu ulogu za Filipa Riversa i kompaniju. U ovom šampionatu su na svom terenu izgubili čak tri susreta, a u gostima samo jedan. Imaju sedam pobeda na strani, a zanimljivo jedini nesupeh je doživljen na Koloseumu od gradskih rivala Remsa na početku šampionata.

Baltimor ima tri pobede u poslednjih četiri meča protiv Čardžersa. Ne očekuje se veliki broj poena, a mala prednost na strani je gostiju iz Los Anđelesa. Čini se da bi iskustvo Riversa moglo da donese prevagu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 19:05 9503 NFLPF Baltimore - LA Chargers ki 2 2,40
Ukupna kvota2,40

NFL - PRVA RUNDA PLEJ-OFA

Subota
Hjuston - Indijanapolis 7:21 (0:14, 0:7, 0:0, 7:0)

Nedelja
Dalas - Sijetl 24:22 (3:0, 7:6, 0:8, 14:8)
19.00: (1,70) Baltimor (13,0) Los Anđeles Čardžers (2,40)
22.40: (1,40) Čikago (14,0) Filadelfija (3,35)

FOTO: Reuters


tagovi

NFLLos Anđeles ČardžersBaltimor Rejvenssportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara