"Mandragora u duelu sa Pogbom i Vidalom"
"Mandragora u duelu sa Pogbom i Vidalom"

Rolando Mandragora je Juventusov zalog za budućnost! Sada u napad na Sampdorijino drago kamenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.16. | 13:45

Stara dama je zimski prelazni rok posvetila jačanju tima za godine koje dolaze

Mandragora u duelu sa Pogbom i Vidalom

Sada je i zvanično. Juventus ima prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku – Rolanda Mandragoru iz Đenove. Talentovani 19-godišnji centralni vezista stigao je juče popodne u Torino, jutros je već obavio obavezne medicinske preglede, a nedugo zatim parafirao je ugovor na pet i po godina, koji garantuje da će biti Juventusov zalog za budućnost.

Izabrane vesti

Đenova će na ime transfera dobiti 6.000.000 evra u tri jednake godišnje rate, uz još šest miliona evra na ime raznih bonusa na ime odigranih utakmica i broja postignutih golova.

Ali, Mandragora će ostatak sezone, baš kao što se ranije i pisalo, provesti u Seriji B, u redovima Peskare, a već narednog leta staviće se Masimilijanu Alegriju na raspolaganje, gde bi čak mogao da bude i naslednik Pola Pogbe. Odnosno, projekat od kojeg bi profit trebalo da bude identičan.

Tu se Juventusova potraga za pojačanjima ne završava. Naime, torinski gigant već je kontaktirao upravu Sampdorije i zakazala je sastanak na kojem će dve glavne teme biti mlade snage – napadač Federiko Bonacoli, za kojeg se još ranije pričalo da predstavlja sublimaciju Zlatana Ibrahimovića i Kristijana Vijerija i supertalentovani desni bek Pedro Pereira koji je već na meti Mančester junajteda i Lestera.

Bonacoli je u klub iz Đenove stigao prošle zime iz Intera za sumu od 4.500.000 evra, ali je do sada odigrao tek četiri ligaške utakmice i nije se upisao u listu strelaca. Poznavaoci fudbalski prilika u Italiji ističu da je pred 18-godišnjim centarforom blistava budućnost i da bi zaista mogao da bude pravo otkrovenje. Brz je, okretan i prilično jake fudbalske inteligencije, jer dobro razume igru i ima taj ubilački instikt koji krase Ibru i Vijerija.

Za Pedra Pereiru već sada se pišu hvalospevi, ali i on je, baš kao i Bonacoli, potpuno u drugom planu u Sampdoriji. Igra na poziciji desnog beka i podjednako dobro pokriva sve pozicije po desnoj strani terena, što je upravo ono što Juventus i traži kod bekova - univerzalca podjednako jakog u obe faze igre. 

Nema sumnje Stara dama je zimski prelazni rok posvetila jačanju tima za godine koje dolaze. Očekujte još novih imena u danima koji dolaze. 

Sve informacije sa transfer pijace možete pogledati u našem dnevnom blogu "TRANSFERI UŽIVO", klikom na naš tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK 2016" ili na našem Specijalu "PRELAZNI ROK".

>>>> MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici <<<<

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Serija ASampdorijaRolando MandragoraPeskaraPedro PereiraJuventusItalijaFederiko BonacoliEvropaĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara