""
""

Roma nema boljeg! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.04.16. | 07:45

Kod velikih trenerskih magova Rudija Garsije i Lučana Spaletija, Princ Rima je ove sezone na terenu u Seriji A efektivno proveo 287 minuta i postigao četiri gola, što znači da je legendarnom kapitenu Vučice za postizanje gola potrebno nešto manje od 72 minuta

Roma je Frančesko Toti! Ako to do sada nije bilo poznato Lučanu Spaletiju i pobornicima one izlizane priče da je Princ Rima zreo za staro gvožđe – sinoć definitivno jeste. Trener Rome ga je na teren pustio svega četiri minuta, manje čak nego i pre tri dana u Bergamu, kada je ušao u 78. minutu i za pet minuta postigao izjednačujući gol. Ovoga puta za izjednačenje su mu bile dovoljne 22 sekunde, a čitava tri minuta da donese pobedu vrednu plasmana u Ligu šampiona naredne sezone.

Izabrane vesti

Spaleti možda i ne želi da zna, ali je definitivno jasno – Roma u ovom trenutku nema boljeg napadača od Frančeska Totija. To je usostalom jasno i onome ko se previše i ne razume u fudbal, a na strani legendarnog Princa Rima je i statistika, koja ponekad zna da pruži pogrešnu sliku, ali u ovom slučaju predstavlja najbolji mogući pokazatelj.

Kod velikih trenerskih magova Rudija Garsije i Lučana Spaletija Toti je ove sezone na terenu u Seriji A efektivno proveo 287 minuta i postigao četiri gola, što znači da je legendarnom kapitenu Vučice za postizanje gola potrebno nešto manje od 72 minuta. Sa druge strane, prvi golgeter Rimljana, Edin Džeko, za koga će Roma na kraju sezone Mančester Sitiju platiti još 11.000.000 evra, sa sinoćnih pola sata igre, na terenu je ove sezone boravio ukupno 1.925 minuta i postigao osam golova. To znači da je golgeteru iz Bosne i Hercegovine neophodan 241 minut kako bi postigao pogodak ili više od dve i po utakmice.

Ni ostali Romini strelci nisu ništa bolji, ali se mora napomenuti da se ne radi o klasičnim napadačima. Najbolji strelac tima Mohamed Salah ove sezone je postigao 12 golova na 30 utakmica. To znači da je gol postizao na 201 minut. U Romi je čak i Miralem Pjanić postigao više golova od Džeka. Popularni Mali princ dao ih je devet za 2.383 minuta na terenu ili svaki na 264 minuta igre.

NO TOTTI - NO PARTY! Spaleti, sram te bilo…
SUZE SU OK… TO TI JE TOTI (VIDEO)

Jedini koji Totiju ove sezone može donekle da stane na crtu jeste Stefan el Šaravi. Popularni Faraon je zimus stigao u Večni grad kao pozajmljeni igrač Milana i postigao šest golova na 11 mečeva. On je mrežu rivala pogađao na svaka 132 minuta. Naravno, treba reći da je Salah pored golova zabeležio i 12 asistencija ove sezone, a Pjanić 10. Dobro, Džeko pored postignutih golova ima i četiri dodavanja za postizanje pogotka - jedno više od Totija.

Kada bi se sabrale asistencije i golovi, Totijev učinak bi bio još impozantniji. To bi značilo da Princ Rima postiže gol ili asistira na svakih 48 minuta, iako je svega dva puta bio starter u ovoj sezoni Serije A i to u trećem i četvrtom kolu protiv Frozinonea i Sasuola, uz sedam ulazaka sa klupe. Ni u godini kada slavi 40. rođendan Princ Rima nije prestao da postavlja nove rekorde. Njegov prvi pogodak protiv Torina bio je najbrži ove sezone od svih igrača koji su ulazili sa klupe u Seriji A.

Kada se sve sabere – 23 godine profesionalne karijere – 303 gola – jedan klub – jedan igrač – Frančesko Toti.

GOLGETERSKI UČINAK IGRAČA ROME:

Mohamed Salah              30 utakmica - 12 golova (pogodak na 201 minut)
Miralem Pjanić               29 utakmica – devet golova (264 minuta)
Edin Džeko                      29 utakmica – osam golova (241 minut)
Alesandro Florenci         30 utakmica – sedam golova (356 minuta)
Stefan el Šaravi               11 utakmica – šest golova (132 minuta)
Frančesko Toti                devet utakmica – četiri gola (72 minuta)

(FOTO: Action images)


tagovi

Stefan El ŠaraviSerija ARomaMohamed SalahLučano SpaletiItalijaFrančesko TotiEvropaEdin DžekoAlesandro Florenci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara