"Kristijano Ronaldo"
"Kristijano Ronaldo"

Ronaldo spasio tvrdoglavog Murinja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.01.13. | 18:56

Kasiljas ponovo na klupi, ali samo do šestog minuta kada je Adan skrivio penal i dobio crveni karton. Real, ipak, savladao Sosijedad sa 4:3

Kristijano Ronaldo

Nešto se čudno dešava na Santjago Bernebu, pa Real Madrid više zaista ne liči na Kraljevski klub. Ipak, u 18. kolu Primere iluziju o moćnom timu koji gazi sve pred sobom očuvao je nezaustavljivi Kristijano Ronaldo. Portugalac je sa dva gola u tri minuta četi Žozea Murinja doneo pobedu nad Real Sosijedadom – 4:3 (2:2).

Izabrane vesti

Iako je Real ličio na sve samo ne na četu. Posebno u odbrani, bio je potpuno raštimovan, pa i ne čudi što je Ćabi Prijeto ušao u klub retkih kojima je pošlo za rukom da upiše het-trik protiv Madriđana (poslednji je to na prvenstvenom mešu na Bernabeu stadionu uradio Valter Pandijani u dresu Espanjola 2007. godine).

Bez obzira na to što se činilo da će Real lako do bodova, jer je Karim Benzema na fenomenalan pas Samija Kedire već u drugom minutu načeo goste iz Baskije.

Samo četiri minuta kasnije, međutim, momak koji je ni kriv ni dužan pre dve nedelje dospeo u sred jedne od najžešćih rasprava o Realu napravio je kardinalnu grešku. Golman Adan, koji je u prethodnom kolu među stativama Kraljevskog kluba smenio do skora neprikosnovenog Ikera Kasiljasa, uklizao je na protivničkog igrača, načinio prekršaj i zaradio crveni karton.

Slavlje gostiju posle gola PrijetaPublika je aplauzima dočekala povratak kapitena Ikera, Kristijano Ronaldo mu čak ponudio kapitensku traku (što je Kasiljas odbio), ali ikona kluba sa Santjago Bernabeua nije uspela da zaustavi udarac Prijeta sa bele tačke.

Kao što ni odbrana Reala nije delovala previše osokoljena ulaskom Kasiljasa u igru. Štaviše, do kraja meča poklekla je još dva puta.

Ali, peta Samija Kedira i dva pogotka Ronalda bila su previše sa tim iz San Sebastijana.

Uostalom, i mnogo veći klubovi padali su pred Kristijanom Ronaldom, koji se svojim 170. i 171. golom na 171. utakmici u dresu Reala izjednačio na sedmom mestu večne liste najboljih strelaca Kraljevskog kluba (toliko su postigli i Emilio Butragenjo i Piri). Ovo mu je bila 47. zvanična utakmica na kojoj je postigao dva ili više golova.

Ipak, ostaje pitanje kako će Real sledeće nedelje protiv Osasune pošto Portugalac neće igrati zbog pet žutih kartona. Takođe, da li će tvrdoglavi Murinjo nastaviti svoj rat sa Kasiljasom?


PRIMERA - 18. KOLO:

Selta – Valjadolid 3:1 (2:1)
/Aspas 9, 30pen, Lopez 52 – Bueno 12pen/

Real Madrid – Sosijedad 4:3 (2:2)
/Benzema 2, Kedira 35, Ronaldo 68, 70 – Ćabi Prijeto 9, 40, 76/

19.00: Barselona – Espanjol
21.00: Maljorka – Atletiko Madrid

Ponedeljak:
20.00: Valjekano - Hetafe

Subota:
Levante – Atletik Bilbao 3:1 (2:1)
/Lel 26, Ibora 45, El Zar 69 – Aduriz 6/

Granada – Valensija 1:2 (0:0)
/Angulo 50 - Žonas 60, Pjati 82/

Deportivo – Malaga 1:0 (0:0)
/Pici 57/

Sevilja – Osasuna 1:0 (0:0)
/Spahić 83/

Petak:
Saragosa – Betis 0:2 (0:1)
/Montanjes 77 – Ruben Kastro 44, Molina 58/

(FOTO: Action images)


tagovi

Ćabi PrijetoEvropaIker KasiljasKarim BenzemaKristijano RonaldoPrimeraReal MadridReal SosijedadSami KediraŠpanijavladan kujovic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara