"Neđeljko Vlahović (plavi dres)"
"Neđeljko Vlahović (plavi dres)"

Rudar „minirao“ Kavkaz! Crnogorci se opet pevajući vraćaju iz Azerbejdžana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.07.15. | 20:38

Prvak Crne Gore ostvario povoljan rezultat u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Neđeljko Vlahović (plavi dres)

Prvi veliki uspeh azerbejdžanskog fudbala je bio remi njihove reprezentacije protiv tadašnje Srbije i Crnbe Gore u Podgorici pre 12 godina. Od tada je i azerbejdžanski klupski fudbal napredovao krupnim koracima. Ali, Crnogorci su sada počeli da vraćaju dugove bivše zajedničke države prema Azerima...

Izabrane vesti

Posle Mladosti koja je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope napravila podvig eliminacijom azerbejdžanskog Nefčija, danas je i susretu šampiona ove dve zemlje, crnogorski klub bio taj koji je ostvario bolji rezultat od rivala.

Rudar iz Pljevalja je u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona odirgao remi bez golova na gostovanju Karabagu što je odličan rezultat protiv favorizovanog azerbejdžanskog tima koji je prošle sezone na svom terenu savladao Red Bul Salcburg, a potom igrao i u grupnoj fazi Lige Evrope gde je ostao bez plasmana u nokaut fazu tek zahvaljujući velikoj sudijskoj grešci u 93. minutu meča protiv Dnjepra.

Iako unapred prežaljen uoči puta u Azerbejdžan, crnogorski šampion je uspeo da ostvari povoljan rezultat koji mu garantuje veliku nadu za plasman u treće kolo. Rudar je odlično odigrao taktički i zatvorio sve prilaze golu protiv domaćeg tima koji je napadao svim silama, imao jalovu incijativu, ali nije uspeo da ozbiljnije pripreti golmanu radanoviću. Jedinu veliku šansu je Karabag imao u 59. minutu kada je Tadžijev šutirao sa nekih pet metara šutirao, a golman Radanović čudesno, nogom, odbranio i sprečio već viđen gol.

Imao je i Rudar odličnu priliku u nadoknadi vremena da zaledi domaće navijače kada je Neđeljko Vlahović izveo "sombrero" i onda iz prve, sa 17 metara, poslao loptu malo iznad prečke. 

Revanš se igra za sedam dana u Petrovcu, a crnogorski klub ima lepu priliku da se dokopa plasmana u treće kolo.


tagovi

Rudar PljevljaLiga šampionaKarabagEvropaCrna GoraAzerbejdžan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara