Sad da vidimo Gatuza... Milanovih paklenih 20 dana!

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.18. | 14:34

Rosoneri imaju jako težak raspored

Milan nije imao sreće u žrebu za osminu finala Ligu Evrope pošto će odmeriti snage sa jednim od favorita za osvajanje takmičenja - Arsenalom.

Oba kluba ove sezone u prvenstvima igraju ispod očekivanja i osvajanje Lige Evrope im je praktično jedina šansa da se domognu plasmana u Ligu šampiona naredne sezone. Atmosfera u oba kluba je napeta, treneri su pod pritiskom i osvajanje Lige Evrope bi predstavljalo spas sezone. Ali samo jedan može u četvrtfinale...

Izabrane vesti

Oba tima su do sada imali lak posao u Ligi Evrope. Arsenal je lako prošao kroz grupu sa Crvenom zvezdom, Kelnom i BATE Borisovim, dok se Milan nije baš namučio u grupi sa Austrijom, AEK-om i Rijekom. Potom su u šesnaestini finala bili ogromni favoriti protiv Ludogoreca, odnosno Estersunda.

Rosoneri su u nešto boljoj formi od Tobdžija i to im je najveći argument za optimizam uoči dvomeča u kojem su Ostrvljani favoriti.

Đenaro Gatuzo je uspeo da podigne samopouzdanje koja je u seriji od 11 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, a u igri je i za trofej Kupa Italije. Međutim, Milan je samopouzdanje u prethodnim mečevima pumpao uglavnom protiv slabijih rivala, mada je u Kupu imao pobedu nad Interom, a u prvenstvu je savladan i Lacio.

Koliko je Gatuzo zaista unapredio Milan, videćemo u narednih 20 dana u kojima njegovu ekipu očekuje paklen raspored. Milan ima šest mečeva na tri fronta od kojih je u većini autsajder. Paklena serija počinje gostovanjem Romi naredne nedelje, potom u sredu sledi revanš drugom rimskom klubu Laciju, u polufinalu nacionalnog kupa (prvi meč 0:0), a tri dana kasnije veliki gradski derbi sa Interom u Seriji A! Težak raspored se nastavlja prvim okršajem sa Arsenalom u Milanu, pa sledi vruće gostovanje Đenovi i na kraju revanš u Londonu. Paklenih 20 dana za Rosonere...

U tom periodu se određuje Milanova sezona. Ili će biti titalni fijakso ili može da se zavri uspešno i da se izvade fleke za loš poečtak kod Montele. Veliki izazov je pred velikim borcem Đenarom Gatuzom.

(FOTO: Actin images)


tagovi

Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara