Sad tek miriše na titulu Liverpula: Siti potonuo u Njukaslu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.01.19. | 22:54

Junajted stigao do boda protiv Barnlija u sudijskoj nadoknadi – 2:2

Igralo se u Njukaslu i Mančesteru, ali na kraju se slavilo, ili će se tek slaviti, u Liverpulu. Večerašnje rezultate kao da je naručio lično Jirgen Klop, posebno onaj sa Sent Džejms Parka. Daleko od toga da je rešena trka za šampionsku titulu, ali posle večerašnjeg trijumfa Svraka nad Sitijem (2:1), baš miriše na istoriju na Enfildu.

Na jedno veliko iznenađenje u Premijer ligi nakalemilo se drugo. Bajka Ole Gunara Solskejra na klupi Junajteda je prekinuta. Makar na kratko. Više od 70 hiljada ljudi na Old Trafordu došlo je da vidi dominaciju nekih novih Đavola. Videli su šokantno vođstvo Barnlija, ali na kraju i remi u režiji Pogbe i Lindelefa u zaostavnom vremenu - 2:2

Izabrane vesti

Komfor zona uništila je Mančeste Siti i pružila mogućnost Liverpulu da ode na velikih plus sedam . Kada je Serhio Aguero posle 20 i „kusur“ sekundi pogodio mrežu Svraka činilo se da Građane čeka šetnja do nove ubedljive pobede.

Mogu to svi da pomisle, ali na Gvardiolinu žalost rodonačelnici takvog mišljenja bili su njegovi izabranici. Stvarno je Siti dominirao u polju. Ali ušuškani u apsolutnu dominaciju šampioni Engleske su se previše opustili. Morali su već posle prvog poluvremena da imaju dva ili više golova prednosti.

Ali nisu... Uvek su igrači Sitija imali pas viška, težili da težim putem dođu do cilja. Brutalno su kažnjeni. Igrao se 66. minut kada je Rondon pokupio jednu sveću i doneo izjednačenje Njukaslu.

Tek tada su se probudili iz komfor zone, ali su dozvolili da ih pojede nervoza. Svesni su bili da im titula kilizi iz ruku počeli su da prave nesvakidašnje greške. Poput Fernanidinja. Brazilac je dozvolio Longstafu da mu otme loptu i naterga da napravi penal. U neverici je Pep Gvardiola pio vodu i gledao kako se njegova sezona pretvara u košmar. Riči je pogodio za vođstvo Njukasla.

Moralo je jednom i to da se desi Ole Gunar Solskjer je posle osam vezanih pobeda osetio miris remija. Samo što posle furioznih partija Đavola niko nije mogao da pomisli da bi Barnli mogao da šokira Traford.

Videlo se od početka da neće ovo biti Mančesterovo veče. Lukaku je pucao ćorcima, promašio je nekoliko odličnih prilika. Kazna je u nasavku bila  brutalna.

I to na kakav način.

Andreas Periera je bio previše pasivan i mekan u opasnoj zoni.  Loptu mu je oteo Kork, odigrao do Barnsa koji je bio neumoljiv. Sjajnu akciju odigrao je Barnli za drugi gol, a Vudu je ostalo samo da se poklopi.

Međutim, onda je Mančester krenuo sna sve ili ništa. Dobio je remi, posle golova Pogbe i Lindelefa.

Uskoro opširnije...

ENGLESKA 1 - 24. KOLO:

Utorak

Fulam - Brajton 23:2 (0:2)
/Čejmber 47, Mitrović 58, 74 – Mari 3, 17/

Arsenal - Kardif 2:1 (0:0)
/Obamejan 66pen, Lakazet 83 – Mendez-Lajng 90/

Vulverhempton – Vest Hem 3:0 (0:0)
/Sajs 66, Himenez 80, 86/

Hadersfild – Everton 0:1 (0:1)
/Ričarlison 3/

Mančester Junajted - Barnli 2:2 (0:0)
/Pogba 87 pen, Lindelof 90 - Barns 51, Vud 81/
Njukasl - Mančester Siti 2:1 (0:1)
/Rondon 66. Riči 80 pen - Aguero 1/

Sreda

20.45:  (2,40) Sautempton  (3,25)  Kristal Palas (3,05) 
20.45:  (5,20) Bornmut  (3,70)  Čelsi (1,70) 
21.00:  (1,22) Liverpul  (6,50)  Lester (13,00) 
21.00:  (1,70) Totenhem  (3,70)  Votford (5,20) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Pep GvardiolaSalomon Rondon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara