""
""

Sada su sve karte otvorene: Olimpijakos rutinski srušio Kuću i opasno zakomplikovao stvari

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.03.16. | 22:50

U Grupi F praktično šest klubova bori se za plasman u četvrtfinale

Kako stvari stoje u Grupi F borba za četvrtfinale Evrolige trajaće do poslednje utakmice! Dok je CSKA jako blizu da overi prvu poziciju na tabeli, čak pet klubova vodiće žestoku bitku za preostale tri pozicije koje vode u narednu fazu takmičenja, a situacija se dodatno zakomplikovala posle rutinskog trijumfa koji je Olimpijakos ostvario nad drugoplasiranom Laboral Kućom – 82:68 (19:16, 25:14, 19:17, 19:21).

Izabrane vesti

Osim vođstva u kratkom vremenskom intervalu početkom utakmice, tim iz Vitorije bio je taj koji je gotovo 35 minuta jurio zaostatak, u dobrom delu meča čak i dvocifreni. Olimpijakos je zahvaljujući legendarnom tandemu Printezis – Spanulis držao protivnika na sigurnoj distanci, a čak i kada su Španci pripretili preko Janisa Burusisa i nekadašnjeg šutera Partizana Davisa Bertansa, crveno-beli imali su spremljen odgovor i prilično lako su umirili rivala na drugoj strani i držao ga na sigurnoj distanci.

Printezis je meč završio sa 17 poena, pest skokova i dve asistencije, dok je Spanulis imao 14 koševa i osam završnih dodavanja. Nikola Milutinov je na terenu proveo 15 minuta i za to vreme skupio sedam poena i tri skoka, uz dve ukradene lopte i asistenciju.

Na drugoj strani Burusis je imao 19 poena i sedam uhvaćenih lopti, Bertans je dodao 11, a miljenik Zvezdine publike Jaka Blažič poen manje.

Ono što je za tim iz Pireja najvažnije u ovom trenutku jeste da ima bolji učinak u međusobnim okršajima sa Laboralom, što će mnogo značiti ako se budu stvarali trouglovi na kraju druge faze.

Prijatno iznenađenje priredili su igrači Žalgirisa, koji su na svom terenu bili bolji od Bamberga rezultatom 75:73, u dramatičnoj završnici utakmice.

Pitanje pobednika rešeno je u poslednjih nekoliko sekundi meča, kada je Jan Vujukas bio precizan sa linije slobodnih bacanja, dok je Nikos Zizis promašio šut za produžetak, a nekoliko sekundi kasnije isto je učinio i Janis Štrelnijeks.

Najefikasniji igrač domaćeg sastava bio je Paulijus Jankunas sa 17 poena, čemu je dodao i 13 skokova, dok je na drugoj strani Nikos Zizis imao čak 25 poena i bio gotovo nepogrešiv (7/10 za dva, 2/4 za tri). Ali, promašio je najvažniji šut na meču...

EVROLIGA - 9. kolo

Sreda:

Real Madrid – CSKA Moskva 87:96
/Ajon 20 - Teodosić 15/

Četvrtak:
Himki – Barselona 75:61
/Šved 16 - Doelman 14/

Cedevita – Darušafaka 77:83
/Pulen 26 - Sloter 17/

Unikaha – Panatinaikos 58:76
/Kuzminskas 15 - Vilijams 16/

Efes – Lokomotiva 61:76
/Ertel 17 - Dilejni 19/

Petak:

Žalgiris – Bamberg 75:73
/Jankunas 17 - Zizis 25/

Fenerbahče – Crvena zvezda 72:65
/Datome 27 - Cirbes 11/

Olimpijakos – Laboral Kuća 82:68
/Printezis 17 - Burusis 19/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vasilis SpanulisPaulijus JankunasOlimpijakosNikos ZizisJorgos PrintezisJanis BurusisJaka BlažičEvroligaDavis BertansBaskonijaBamberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara