"Feliks Magat"
"Feliks Magat"

Sadam Magat: Kombinacija bapskih lekova, takmičenja u zurenju, vojničkih treninga i kazni, kazni, kazni...

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.09.14. | 20:10

Otkriveni urnebesni, ali i tužni detalji iz neuspešne epizode nemačkog trenera u Fulamu

Feliks MagatFeliks Magat je poznat kao prilično ekscentrična ličnost i njegovo vojničko shvatanje fudbala, treninga i ophođenja prema fudbalerima je već utvrđeno, ali posle rastanka sa Fulamom Engleskom su se proširile nove, nevorvatne priče o metodama rada nemačkog stručnjaka.

Magat je na stubu srama na Ostrvu zato što je bivši igrač Fulama Deni Marfi otkrio da je Magat poručio štoperu Bredu Hangelandu da povredu butine izleči u stilu najbolje bapske medicine. Nemac je igraču poručio da komad sira stavi u alkohol, a da onda sir ostavi na bolnom mestu preko noći, uz protivljenje klupskog lekara koji je ubrzo i promenio radno mesto. Veruje se da Hangeland ipak nije poslušao savet trenera.

Izabrane vesti

Ipak, navijači i igrači bi mu možda oprostili ovakve ispade, ali ne i pogrešne taktičke odluke, a koliko je Magat umeo da napravi amatersku grešku otkrio je brzonogi fudbaler Stouka Usama Asaidi koji je na levom krilu protiv Fulama kao čuvara imao 201 centimetara visokog Dena Burna. Naravno, defanzivac nije imao šanse da stigne krilnog fudbalera i fudbaler Stouka je otkrio koliko je to frustriralo njegovog čuvara.
„Bio je dobar dečko. Pitao me je da promenim stranu, nije želeo da igra protiv mene više“, objasnio je Asaidi. Pritom je Magat posle utakmice oštro kritikovao Burna u svlačionici, a kada je štoper odgovorio da nikada nije igrao na poziciji desnog beka izolovan je od ostatka ekipe.

Naravno, Magat je najpoznatiji po svom vojničkom pristupu treninzima zbog kojih je u prošlim klubovima dobio nadimak Sadam, aluzija na iračkog diktatora Huseina. Ipak, u Fulamu je izgleda najviše zapeo pa su igrači nekada imali i po tri treninga na dan, a posle jednog poraza trener je igračima otkazao dan odmora i naterao ih da odigraju ceo jedan meč.

Verovatno najbizarnija priča koju je 118 godina stari Krejven Kotidž video je naravno delo Feliksa Magata. Trener je pozvao igrače na sastanak u svoju kancelariju, a onda je samo zurio u njih dva, tri minuta bez progovaranja.

Niko nije bio pošteđen pa su dva mlada prvotimca zbog kašnjenja na trening finansijski kažnjena suviše visoko i time inicirao sastanak igrača kako bi se dogovorili taktiku za preživljavanje Sadama. Na kraju je kapite Skot Parker pokušao da pregovora oko visine kazne za dva skromno plaćena tinejdžera, a vezista je objasnio i kako su igrači imali legitimne razloge za kašnjenje i da je kazna suviše oštra, ali Magat nije odustao i insistirao je da mladići moraju da nauče lekciju. Na kraju je kapiten platio njihove kazne.

Magatovu karijeru je verovatno najbolje sumirao Džeferson Farfan govoreći o njegovom učnku u Šalkeu.
Svi menadžeri koji su radili u Šalkeu poslednjih nekoliko sezona su dali nešto klubu. Jedini trener koji nije ostavio ništa pozitivno je Magath. On je iza sebe ostavio samo kazne“, rekao je Farfan

(FOTO: Action images)


tagovi

Bred HangelandČempionšipEngleskaEvropaFeliks MagatFulam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara