""
""

Šah-mat Lakazet! Lion se obrušio na Marselj, Valbuena ranio svoje i posvetio gol saigraču s tužnom pričom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.01.17. | 22:52

Memfis Depaj debitovao u ubedljivom trijumfu novog kluba protiv ljutog protivnika - 3:1

Da li se to Lion konačno vraća na staze stare slave? Pre samo mesec dana nanet je ubedljiv poraz Monaku, a večeras je Olimpik Park mogao da uživa u novoj rapsodiji svojih miljenika. Rezultatom 3:1 pregažen je Olimpik iz Marselja na krilima raspucanog snajperiste Aleksendra Lakazeta! 

Izabrane vesti

Jedan od najtraženijih golgetera današnjice častio je velikog rivala sa dva protivnika i tako se nadovezao na pogodak Majtea Valbuene, koji je prvi načeo bivši klub i najavio veliku pobedu. 

Marselj i pored velikih ulaganja i dalje ne izgleda kao ekipa dostojna plasmana u gornji deo tabele Lige 1 i jasno je da će pred Rudijem Garsijom biti paklen posao kako bi postavio sve kockice na svoje mesto i nekadašnjeg prvaka Evrope vratio prvo u vrh francuskog, a onda i evropskog fudbala. 

Mada, utakmica je počela prilično uzbudljivo, uz pomalo neočekivanu ofanzivu gostiju. Tek 15 minuta trajali su ataci Marselja na gol Antonija Lopesa, nakon čega su se naređale Lionove šanse. Šmekerski potez Korentana Tolisa da lobuje Pelea, pa udarci Lakazeta i Valbuene, da bi omaleni ofanzivni vezista konačno probio led. Igrao se sam finiš prvog poluvremena kada je Valbuena iskoristio uspavanost protivničke odbrane i loptu poslao na pravo mesto. 

Nije slavio Valbuena, svestan da je ranio bivši klub, ali je isti posvetio sada već bivšem saigraču iz Liona, koji je nedavno stavio tačku na ne tako uspešnu karijeru. U pitanju je Gueda Fofana, 25-godišnji defanzivni vezista koji je morao da stavi tačku na karijeru posle brojnih problema sa povredom kolena. Ovaj događaj emotivno je ispraćen u klubu, a Valbuena i ostali igrači Liona su gol proslavili tako što su Fofanin dres podigli visoko. 

Nije Marselj imao spreman odgovor, iako je Lion malo usporio tempo u nastavku. Ali, kako nije bilo adekvatnog garda, niti povratnog udarca, Lavovi su rešili da još jednom napadnu. A kada se Lakazet nađe u šansi, on je koristi nemilice. To je i učinio, u 61. minutu utakmice, nakon što mu je novajlija Marselja Morgan Sanson greškom prosledio loptu nakon odbitka. 

Uspeli su gosti na trenutak da se trgnu i uzvrate udarac preko Dorije, ali nada je bila kratkog daha. Još jedna greška, još jedna pogrešna procena i nova Lakazetova kazna. Dorija je poslao jednu nezgodnu loptu Rolandu na nekih 20 metara od gola, iskusni štoper je bio neoprezan, a Lakazet je lagano obišao Pelea i stigao do 17. ligaškog gola. 

I upravo je taj događaj omogućio Lionovom treneru Brunu Ženesiju da Memfisu Depaju udeli gotovo 15 minuta na terenu, kako bi osetio čar francuskog derbija i dobio pozdrave od domaće publike. 

Liga 1, 21. kolo:

Petak:

Bastija - Nica 1:1 (1:1)
/Onijange 17 - Soke 33/

Subota:

Nant - PSŽ 0:2 (0:1)
/Kavani 21, 65/

Bordo - Tuluz 1:0 (1:0)
/Vada 1/

Dižon - Lil 0:0

Gengan - Ren 1:1 (1:0)
/Dijalo 39 - Gurkuf 46/

Mec - Monpelje 2:0 (2:0)
/Dijabate 14, 19/

Kaen - Nansi (odloženo)

Nedelja:

Monako - Lorijan 4:0 (3:0)
/Bošilja 24, 28, Žermen 37, 59/

Sent Etjen - Anže 2:1 (0:1)
/Bamba 51ag, Perin 74 - Pavlović 17/

Lion - Marselj 3:1 (1:0)
/Valbuena 43, Lakazet 61, 75 - Dorija 67/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksandre LakazetDorijaEvropaFrancuskaGeida FofanaLiga 1Matje ValbuenaOlimpik LionMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara