"Brahimi"
"Brahimi"

Šahtjor petardirao BATE, Porto se sladio na San Mamesu za osminu finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.11.14. | 22:33

Luiz Adrijano postigao het-trik i trenutno je prvi strelac Lige šampiona sa devet golova

BrahimiPosle četiri kola u H grupi maltene je sve jasno. Porto i Šahtjor su obezbedili plasman u nokaut fazu, dok će se BATE Borisov i Atletik Bilbao boriti za treću poziciju i nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Porto je ostvario veliku pobedu u gostima protiv Atletiko Bilbaa – 2:0, a junak meča bio je Jasin Brahimi. Alžirac je prvo asistirao Džeksonu Martinezu kod prvog gola u 55. minutu, što je njegov već peti pogodak na poslednjih šest mečeva u evropskoj eliti, a potom je sam matirao golmana Irazioza u 73. minutu posle njegove katastrofalne greške. Pre toga Martinez se obrukao u 42. minutu, kada je sa bele tačke pogodio prečku, ali na kraju se ispostavilo da to nije bilo dovoljno da se domaćin probudi i spreči prvi poraz od nekog portugalskog predstavnika na svom terenu. Porto baš nema mnogo sreće sa penalima pošto se i u meču sa Šahtjorom Brahimi obrukao…  

Izabrane vesti

Atletik Bilbao – Porto 0:2 (0:0)
/Džekson Martinez 56, Brahimi 74/

BILBAO: Iraizoz – De Markos, Gurpegi, Laport, Belenzijaga – Susaeta (od 46. Munian), San Hoze, Riko, Ibai Gomez (od 73. Ibai) – Fernandez

PORTO: Fabijano – Danilo, Indi, Majkon, Sandro – Kasemiro, Tores (od 82. Ruben Neves), Erera – Teljo (od 60. Kvarežma), Martinez, Brahimi (od Adrijan 90+1).

Tešeira

Šahtjor je rutinski odradio posao protiv BATE Borisova – 5:0. Darijo Srna je načeo goste u 19. minutu, a kada je u sudijskoj nadoknadi vremena drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio Kaguš sve je bilo gotovo. Kvalitetniji i brojčano jači klub iz Donjecka je u nastavku igre brzo duplirao prednost preko Tešeire, da bi usledio het-trik Luiza Adrijana, prvo sa bele tačke u 58, potom u 83. minutu, a onda u 90. minutu i tako postao trenutno prvi strelac ovogodišnje Lige šampiona sa devet pogodaka.  

Bivši defanzivac Crvene zvezde Filip Mladenović odigrao je ceo meč.

Šahtjor – BATE 5:0 (1:0)
/Srna 19, Tešeira 48, Luiz Adrijano 58p, 83, 90/

ŠAHTJOR: Pjatov - Ševčuk (od 64 Marlos), Ordets, Rakitski, Srna - Stepanenko, Fernando (od 66. Fred), Daglas Kosta, Aleks Tešeira - Tajson (od 73. Bernard), Luiz Adrijano.

BATE BORISOV: Černik - Gajdučik, Kaguš, Poljakov - Jablonski, Volodko (od 59. Javlonski 59) - Jakovljev (od 46. Oleknovič), Karnitski, Gordejčuk - Signevič (od 70. Rodionov).

(FOTO: Action images)


tagovi

Atletik BilbaoBATE BorisovBrahimiDžekson MartinezEvropaLiga šampionaLuiz AdrianoPortoŠahtjor DonjeckŠpanijaUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara