""
""

Sakramento se poklonio Peđi Stojakoviću: Gromoglasni aplauz i ovacije za člana najsjajnije generacije!

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.04.14. | 15:15

"Osam godina, koliko sam proveo u Sakramentu, bili su najbolji u mojoj karijeri. Ovde sam porastao kao igrač i čovek", rekao je Peđa

Sakramento je pozdravio svog Peđu Stojakovića! Na utakmici između Kingsa i Dalas Maveriksa, koja je odigrana u noći između nedelje i ponedeljka, Slip Trejn Arena dobila je (ne)očekivanog gosta - člana najslavnije generacije koja je ikada nosila ljubičasti dres tima iz Kalifornije! Srpskog asa pozdravili su svi gromoglasnim aplauzima i uz klicanje njegovog imena, a u intervjuu za američke medije dvostruki šampion u šutiranju trojki govorio je o tome koliko je srećan što se vratio na mesto gde je proveo najlepše dane svoje karijere zajedno sa Divcem, Veberom, Kristijem, Bibijem...
"Uživali smo igrajući zajedno. Dosta smo se zabavljali u naše vreme. Bili smo uvek zajedno, na i van terena. U suštini, funkcionisali smo kao jedna velika porodica", rekao je Stojaković.

Legendarni trojkaš, koji će u junu napuniti 37 godina, proveo je osam godina u dresu Kingsa, klub za koji smatra da je imao najveći uticaj u njegovoj bogatoj karijeri.
"Čak i dan danas pamtim vreme kada smo putovali na gostovanja i cela ekipa je zajedno išla na večere. Mislio sam da je tako u svim NBA ekipama, pošto sam bio mlad i neiskusan. Ali, kada sam pitao saigrače, oni su mi rekli: 'Ne, ovo je prava retkost'. Bio sam u pozitivnom šoku".

Izabrane vesti

Stojaković je dodao da je pratio kompletnu sagu oko preseljenja kluba u Sijetl, ali da je bio zaista oduševljen kada je čuo da će novi vlasnici zadržati tim u matičnom gradu.
"Presrećan sam zbog toga što je klub ostao tu gde jeste. Ovaj grad tako zaslužuje da ima NBA tim, jer u vreme kada sam ja bio u klubu, podršku i ljubav koju smo dobijali od navijača, povezanost koju smo osećali sa njima, nije moglo da se meri ni sa čim na svetu. Osam godina, koliko sam proveo u Sakramentu, bili su najbolji u mojoj karijeri. Ovde sam porastao kao igrač i čovek. Sakramento će uvek biti moj dom". 

Za kraj, srpski košarkaš je, na pitanje novinara - da li mu je žao što celu karijeru nije proveu među Kingsima, rekao:
"Bio sam mlad. Sve je to ostavljalo jak utisak na mene i to nisam mogao da sakrijem. U klubu sam bio sedam i po godina kada su stvari počele rapidno da se menjaju. Divac je otišao kao slobodan igrač, Kristi i Veber su trejdovani. Sve je nekako zavisilo od mene. Majk Bibi i ja smo poslednji igrači koji su ostali, uz trenera Adelmana. Ali, kasnije sam sve to nekako prihvatio i nastavio sa životom", zaključio je Stojaković.

Koliko je ljudima u Slip Trejn Areni bilo drago što je član čuvene generacije došao u posetu govori i činjenica da su ga svi dočekali sa ogromnim osmehom na licu, a poseban momenat dogodio se kada su se Dirk Novicki i on sreli.
"Kada sa nekim osvojite šampionski prsten, on vam je kao član porodice. Bio sam jako srećan što sam ga video. Pomogao nam je da osvojimo sve",
poručio je Novicki.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sakramento KingsPeđa StojakovićNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara