""
""

Šalke 0-0-5! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.16. | 17:23

Novi poraz velikana iz Gelzenkirhena posle kojeg je ostao prikucan za dno tabele bez ijednog boda

Nije ovo definitivno sezona Markusa Vajncerla i Šalkea, čija se kratka avantura bliži kraju. Dva trenera su već platili ceh očajnom startu u Bundesligi (Skripnik i Labadija), a samo čudo može da sačuva Austrijanca na užarenoj klupi u Gelzenkirhenu posle novog, petog uzastopnog poraza u novoj sezoni.

Izabrane vesti

Ni u Hofenhajmu ništa novo danas, Šalke je izgubio sa 2:1.

A nije izgledalo da će biti tako, barem na početku utakmice. Već u četvrtom minutu Embolo je sjajno prošao po desnoj strani i poslužio Čupo-Motinga koji je iz blizine savladao golmana domaćih Baumana. Izgledalo je da je Šalke preboleo dečje bolesti sa starta sezone, ali je ubrzo potpuno pao i potonuo. Dobar pokušaj Kramarića preko gola u osmom minutu, bio je uvod u izjednačenje koje je doneo upravo sjajni Hrvat. Maestralno je u 17. minutu reagovao glavom na centaršut Kaderžabeka i u maniru rasnog golgetera matirao golmana Farmana za 1:1. Svaka čast za gol...

Šalke je potom povratio dah i igru, stvorioi dve dobre prilike preko Gorecke i Huntelara na isteku pola sata, ali njih dvojica nisu uspeli da zatresu mrežu domaćina. Kazna je usledila na drugoj strani u finišu prvog dela, Turčin Demirbaj je sjajno servirao ispod noge Nastasića loptu za Lukasa Rupa koji je bio nepogrešiv, za vođstvo domaćina od 2:1.

Bio je to pečat na zanimljivo prvo poluvreme, a kada se očekivalo da u drugom vidimo vatromet i još neki gol, usledilo je veliko ništa. Šalke je jalovo napadao celo drugo poluvreme, navalni fudbaleri ovog tima koje je predvodio preskupi Brel Embolo i ostali ama baš nisu zapretili golmanu Hofenhajma, pa je tim mladog trenera Nagelsmana upisao prvu pobedu u novoj sezoni, posle četiri startna remija.

Možda je Šalke u završnici bio i oštećen jer je sudija, utisak je, mogao da svira penal nakon igranja rukom jednog fudbalera Hofenhajma u šesnaestercu posle kornera, ali taj eventualni pogodak sa bele tačke teško da bi mogao da ublaži osećaj nemoći i frustracije koju je tim iz Gelzenkirhena iskazao danas.

BUNDESLIGA - 5. KOLO

Petak:
Dortmund - Frajburg 3:1 (1:0)
/Obamejan 45, Pišček 53, Gereiro 90+1 - Filip 60/

Subota:
Menhengladbah - Ingolštat 2:0 (1:0)
/Štindl 42, Vent 76/

Majnc - Leverkuzen 2:3 (1:1)
/Mali 31, Bel 35 - Čičarito 32, 67, 90+1/

HSV - Bajern 0:1 (0:0)
/Kimih 88/

Ajntraht - Herta 3:3 (0:1)
/Fabijan 39, Majer 45, Hektor 90+2 - Ibišević 19pen, 58, Ešvajn 65/

Augzburg - Darmštat 1:0 (0:0)
/Finbogason 47/

Verder - Volfzburg 2:1 (0:0)
/Taj 86, Gebre Selasije 90+1 - Bauer 69ag/ 

Nedelja:
Hofenhajm - Šalke 2:1 (2:1)
/Kramarić 17, Rup 41 - Čupo-Moting 4/ 

17.30: Keln - Lajpcig

(FOTO: Action Images)


tagovi

NemackaMarkus VajncerlErik Maksim Šupo MotingAndrej Kramarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara