Rabi Matondo na treningu Velsa
Rabi Matondo na treningu Velsa

Šalke našao svog Sanča: Iz Sitija stiže novi reprezentativac Velsa

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.01.19. | 15:07

Prava pomama nemačkih klubova za talentovanim engleskim fudbalerima

Oven Hargrivs je još davne 2000. godine ponovo otvorio vrata engleskih fudbalera u Bundesligi, kada je kao 19-godišnjak stigao u Bajern sa etiketom supertalentovanog veziste. Bio je tada prvi internacionalac iz te zemlje posle pune decenije koji je otišao u jedan nemački klub. Bezmalo dvadeset godina kasnije, nastala je neviđena pomama bundesligaša za talentovane igrače pod bojama selekcije Tri lava.

Čelsijev dragi kamen Kalum Hadson Odoi u centru je pažnje zbog ogromnog interesovanja Bajerna, Džejdon Sančo je u dresu Dortmunda pronašao svoj put do zvezda i potpuno eksplodirao ove sezone, Arsenalov klinac Ris Nelson se odlično snašao u opremi Hofenhajma, a sada će još jedan dečak iz akademije Mančester Sitija svoj dalji razvoj nastaviti u Bundesligi.

Izabrane vesti

Britanski dnevnik Telegraf javlja da je Šalke dobio Sitijevo zeleno svetlo za transfer vihornog krilnog ofanzivca Rabija Matonda (18)! Prema poslednjim informacijama, Šalke je iz drugog pokušaja uspeo da ubedi Siti da je Matondo završio svoj razvoj u akademiji i da je vreme da zaigra profesionalni fudbal. Obeštećenje će iznositi 13.000.000 evra, što je za oko milion više od prve ponude koju je Siti odbio.

Matondo je inače, odnedavno i reprezentativac Velsa. Selektor Zmajeva Rajan Gigs ga je uvrstio u tim za meč protiv Albanije u novembru.

Mladi krilni napadač je poslednjih meseci privukao ozbiljnu pažnju nekoliko klubova iz Nemačke, pošto se pročulo da neće da produži ugovor sa Sitijem. U igri su bili Menhengladbah, Lajpcig i Hofenhajm, ali je Šalkeova uprava bila najkonkretnija.

Matondo se smatra jednim od najbržih Sitijevih igrača, mnogi ga porede sa Rahimom Sterlingom i Lerojem Saneom. U prvom timu Sitija nije odigrao nijedan takmičarski meč, a baš kao i Kalum Hadson Odoi, ranije i Džejdon Sančo, veruje da je Bundesliga pravi izbor za njega.

Ovaj posao mogao bi Siti da približi eventualnoj relizaciji transfera Sebastijana Rudija, za koga Šalke traži 40.000.000 evra. Siti i Šalke su već pregovarali oko Rudija, ali do dogovora još nije došlo. Rudi je viđen kao potencijalna zamena za Fernandinja

Ne treba zaboraviti i da će se ova dva kluba sastati u osmini finala Lige šampiona, a domaćin prvog susreta je Šalke. 

Foto: Reuters


tagovi

Rabi MatondoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara