"Lepa sibirska Maša"
"Lepa sibirska Maša"

Šarapova se ipak vraća u Štutgartu

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.03.17. | 13:45

WTA dozvolila Ruskinji da u nemačkom gradu započne povratak na tur nakon 15 meseci suspenzije zbog dopinga

Lepa sibirska MašaIako joj suspenzija zbog dopinga ističe 26. aprila, Marija Šarapova će ipak moći da počne sa takmičenjem na prestižnom turniru u Štugartu koji kreće dva dana ranije.

Ženska teniska asocijacija je donela sinoć takvu odluku koja će sigurno obradovati "mnnoge poklonike lika i dele" lepe sibirske Maše. Zanimljivo je da je dosta njenih koleginica, ali i kolega bilo protiv toga da Ruskinja dobije specijalnu pozivnicu organizatora turnira, što govori o tome koliko je ona "popularna" na turu. A među njima su Angelik Kerber, Karolina Voznijacki, Frančeska Skjavone, Endi Mari, Nik Kirjos, pa čak i penzioner Endi Rodik. Šarapova, naime ume da se drži kao prava primadona, "iznad svih" što smeta mnogima, ali ne i Novaku Đokoviću, Rodžeru Federeru i Svetlani Kuznjecovoj koji smatraju da je ona svoje "odležala" i da je red da sada dobije podršku kao bivša prva teniserka sveta i višestruka osvajačica grend slemova.

Izabrane vesti

Ruska teniserka je 15 meseci pod suspenzijom pošto je početkom prošle sezone pala na meldonijum koji se nalazio u leku koji je redovno kozumirala tokom priprema. Ovaj medikament. koji služi za povećanje protoka krvi u muskulaturi Šarapova je redovno uzimala još od 2006, a na listi zabranjenih se našao baš početkom 2016, što ona i njen tim nisu znali iako im je poslat spisak zabranjenih supstanci.

(foto: Action Images)


tagovi

RusijaNemackaMarija ŠarapovaEvropadoping

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara