""
""

ŠARENI PIŠE: Novi poraz u sezoni baksuznih povreda

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.03.14. | 10:38

Partizan više od ovog poraza brine povreda njihovog najboljeg igrača Bogdana Bogdanovića, koji je u bezazlenom poslednjem napadu na meču proklizao po parketu i povredio koleno

Kada je Partizan protiv Reala započeo utakmicu serijom 11:0 pomislio sam da bi neko napokon mogao da stručnjacima iz kladionica, koji određuju hendikep, pomrsi račune i pokaže da nije sve u programima i brojkama do kojih oni, ni sam ne znam, na koji način dolaze.

A pošto se slabo razumem u kladionice i klađenje ispostavilo se po ko zna koji put da razni košarkaški poznavaoci, stručnjaci i laici (ova treća grupa mi se najviše dopada za učlanjenje) mogu komotno pre svakog meča da "konsultuju" listu neke kladionice, pa tek potom prodaju svoje znanje.

Izabrane vesti

Jasno je bilo da je Real favorit u ovoj utakmici i da bi pobeda Partizana bila najveće iznenađenje ove sezone u Evroligi, ali da neko tačno odredi kolika će biti tačna razlika, nikada nisam mogao da razumem.

I ukoliko se desi promašaj, on je izražen u vrlo malim procentima.

Najavljena pobeda Reala od 25 razlike se ipak nije desila, jer su Madriđani dobili Partizan sa 80:57, što će reći sa plus 23.

Kladioničarske procene su uvek tako iritantno blizu, ili su razoružavajući potpuno tačne.

Partizan više od ovog poraza brine povreda njihovog najboljeg igrača Bogdana Bogdanovića, koji je u bezazlenom poslednjem napadu na meču proklizao po parketu i povredio koleno!

Tek će dodatna lekarska ispitvanja dati odgovor o stepenu težine povrede kao i na pitanje da li je što se povreda tiče ovo najbizarnija sezona crno-belih?

Dolaskom Pavlovića rasterećena je spoljna linija srpskog i regionalnog šampiona, smanjena minutaža najopterećenijim igračima, a sva je prilika da će za to biti još više lufta povratkom Davisa Bertansa.

Pavlović je još daleko od prave forme, ali je na trenutke primetan kvalitet koji mu je obezbedio desetogodišnje NBA iskustvo. Ipak, njegove rupe u odbrani još su u većini nad napadačkim minijaturama.

Bogdanović i Pavlović su sa po 10 poena bili dvocifreni kod Partizana. Ovo je najmanji broj datih poena za Bogdanovića u osam kola TOP 16 faze.

Možda se baš kroz poređenje najefikasnijih igrača, svi iz spoljne linije, na ovom meču može doći do zaključka o razlici u kvalitetu u korist domaćeg tima.

Kod Reala Rodrigez i Ljulj zabeležili su zajedno 38 poena, svaki po 19. Trojke su šutirali 8-12, uz ukupno pet skokova i šest asistencija.

Kod Partizana Bogdanović i Pavlović su stigli ukupno do 20 poena, svaki po 10 (trojke 3-8), ali uz 11 skokova te samo tri asistencije.

Što bi nekada rekao legendarni Zvonko Mihajlovski - statistika je kao bikini, otkriva sve, a ne pokazuje ništa.

Ako sam dobro zapamtio Real je od 43 utakmice u ovoj sezoni izgubio samo jednu!

O njihovom napadu ne treba trošiti reči u pokušaju da se objasni kako je trener Pablo Laso od ovog sastava stvorio kaznenu napadačku ekspediciju.

Ono što je bilo neverovatno je odbrana Madrida, koja je u pojedinim trenucima druge deonice delovala kao nekoliko metara debeo kameni zid oko nekog zamka na koji se umesto kamenicama iz katapulta napada tankim strelama i kopljima.

To su iskusili i ostali timovi, ne samo Partizan.

Zaista je mnogo energije trebalo crno- belima da bi u pomenutom delu susreta mogli i stići do neke smislene akcije, a kamoli poentirati.

U nastavku Partizan 6. marta dočekuje Bajern, koji je u ovom kolu bio bolji od Žalgirisa, i učinkom od 4-4 ima dobre šanse da zadrži četvrto mesto koje vodi dalje. Nemački tim će stoga zapeti iz petnih žila ne bi li iz Beograda odneo čitav plen.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Srbijaslobodan šarenacšareni pišeFK PartizanEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara