"Slavlje Saše Lukića"
"Slavlje Saše Lukića"

Saša Lukić ispravio nepravdu! Partizan sa Spartakom zna samo za dramu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.08.15. | 21:08

Sudija Piper častio Subotičane nepostojećim jedanaestercem, ali je mladi vezista crno-belih u petom minutu nadoknade ostavio bodove na kontu aktuelnom prvaku - 2:1

Slavlje Saše LukićaOpet drama na meču Partizan - Spartak. I opet gol u završnoj sekundi. U finišu minule sezone u heroja Grobara izrastao je Nikola Ninković, a u večeri u kojoj je negativni junak umalo postao sudija Petar Piper, odoru pobednika obukao je još jedan izdanak crno-bele škole. Golom u petom mnutu nadoknade Saša Lukić je razgalio oko 10.000 navijača na stadionu u Humskoj 1 i ispravio nepravdu iz 57. minuta, kad je arbitar iz Čačka pogurao goste ka izjednačenju koje nisu uspeli da sačuvaju - 2:1.

Verovatno bi Parni valjak znatno ranije upisao tri boda koja je po šansama zaslužio da nije bio očiglednog previda Petra Pipera. Start Fabrisija Dornelasa nad Srđanom Plavšićem, za koji nema dileme da je faul, "uvukao" je u kazneni prostor, častio goste jedanaestercem i na zapreopašćenje gledalaca omogućio Vladimiru Torbici da se potpiše ispod rezultata koji je na semaforu stajao sve do poslednjeg minuta nadoknade vremena, kad je posle kornera i velike gužve u kaznenom prostoru odličnog Budimira Janoševića loptu prihvatio Saša Lukić i zakucao je pod prečku.

Izabrane vesti

Osim sudije Petra Pipera, zasluge za neočekivano uzbudljiv duel idu na adresu Budimira Janoševića. Golman Spartaka branio je sve što je mogao - izuzev hica Valerija Božinova u osmom minutu i ovog poslednjeg Lukićevog  - imao je nekoliko puta pomoć prečke i stative, ali je umalo zaslužio epitet junaka meča zbog intervencija koje su izbezumile igrače domaćeg sastava, a publiku bacale u nevericu u trenucima kad su mnogi na tribinama videli loptu iza njegovih leđa.

Janošević se razbranio u prvom delu utakmice, stekao ogromno samopouzdanje pošto je krotio šuteve Brašanca, Božinova i Saše Lukića i shvativši da je najbolji pojedinac u gostijućem timu nije dozvoljavao da ga ni u nastavku matira Saša Lukić, iako je vezista Partizana šutirao rezonski - po zemlji u ćošak.

Još kad se na to dodaju prilike koje su za ekipu Zorana Milinkovića  imali Fabrisio, Oumaru, Balažic (glavom), Božinov (dva puta tukao u prečku), te Andrija Živković (dva puta), Nemanja Petrović (najpre udrarac pored gola, a onda nehotice pogođen okvir sa skoro pola terena) i rezervista Ivan Šaponjić (jedan zicer u spoljni deo mreže, drugi u prečku) deluje zapanjujuće kako se tim Stevana Mojsilovića branio. Razloge valja tražiti u nepreciznosti i manjku koncentracje u poslednjem šutu crno-belih, koji su, ruku na srce, mogli da prođu još gore, s obzirom da je golmansko veče imao i Janoševićev kolega Živko Živković.

Čuvar mreže Partizana branio je udarace Plavšića i Ivanovića posle solidnih polukontri Subotičana u prvom delu, zaustavio Farkaša u situaciji "jedan na jedan" i jedino što nije uspeo da zaustavi jeste šut Vladimira Torbice iz kaznenog udarca koji nije ni postojao.

A onda se na suprotnoj strani stadiona, skoro sa iste tačke, ukazao Partizanov junak Saša Lukić.


 

PARTIZAN - SPARTAK 2:1 (1:0)
/Valeri Božinov 8, Saša Lukić 95 -  Vladimir Torbica 59 pen/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: 10.000
Sudija: Petar Piper (Čačak)
Žuti kartoni: Lukić, Fabrisio, Brašanac, Balažic (Partizan), Janošević, Mezei (Spartak)

PARTIZAN: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Fabrisio, Ne. Petrović - Lukić, Babović (od 78. Trujić), Brašanac - A. Živković, Oumaru (od 77. Šaponjić), Božinov (od 55. Saša Ilić).

SPARTAK: Janošević - Farkaš, Antonić, Kovačević, Mezei - Makarić, Jočić - Milošević (od 69. Jondić) - Ilić, Ivanović (od 46. Torbica), Plavšić (od 77. Spremo).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vladimir TorbicaValeri BožinovSuperligaSrbijaSaša LukićPetar PiperFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara