""
""

Savić veruje u mlade snage, Srbija iz Bukurešta gleda ka završnici Svetske lige

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.02.17. | 10:16

Meč četvrtog kola Svetske lige igra se od 16.30 na bazenu Dinama

Osvajači „svega što postoji“, vaterpolisti Srbije igraju danas u Bukureštu protiv Rumunije utakmicu četvrtog kola Svetske lige. Selektor Dejan Savić za ovaj duel pozvao je samo trojicu igrača iz zlatnog olimpijskog tima (Gojko Pijetlović, Sava Ranđelović i Miloš Ćuk), a ostatak tima čine mladi lavovi.

Izabrane vesti

Ta činjenica, međutim, ne predstavlja bilo kakvu vrstu alibija ili izgovora, pošto se očekuje da srpski delfini u Beograd donesu ceo plen i overe plasman na završni turnir Svetske lige.
“Koristimo svaku priliku da mlađe igrače okupimo, vidimo u kakvom su stanju. Nama posle Bukurešta predstoje dve utakmice kod kuće tako da verujem da smo odradili veliki deo posla ka osvajanju prvog mesta. Momci imaju priliku da se predstave na željeni način. I posle ovog meča nastavljamo na sličan način“, rekao je selektor Savić uoči utakmice.

Selekcija Srbije je zabeležila pobede u prethodna tri kola, s tim što je jedan trijumf, protiv Slovačke, došao posle peteraca.
“Sigurno je da neće biti laka utakmica obzirom da Rumuni igraju kod kuće i treba im doibar rezultat. Sa druge strane i mi želimo da se nametnemo i da odigramo na kvalitetan način“, kazao je Nemanja Ubović.

Inače, Rumuniju vodi bivši član stručnog štaba Srbije i uspešni trener Vojvodine Dejan Stanojević. Rumuni su u fazi podmlađivanja tima ali ih dalje predvosi iskusni izvanredni centar Primorja Kozmin Radu.

Utakmica se igra od 16.30 po našem vremenu na bazenu na bazenu bukureštanskog Dinama. Posle tri kola Srbija ima 8 bodova, četiri više od Slovaka i Rumuna i šest od Nemačke.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Dejan SavićEvropaNemanja UbovićRumunijaSrbijaSvetska liga vaterpolovaterpolisti Srbijevaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara