""
""

Savršenstvo fudbala! Borusija Dortmund je žrtva baskijske magije, Gece i Širle videli kako se to radi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.16. | 20:57

Čudesan gol Bilbaa oborio na pleća Milionere

Samo jedan, ali vredan! I apsolutno fantastičan! Gol kojim je Atletik Bilbao u prijateljskom meču uzeo meru Borusiji Dortmund treba da se izučava u trenerskim školama kao savršenstvo timske igre i primer onoga što treba pružiti navijačima gladnim fudbala. Pogodak Markela Susaete uz 20. minutu doneo je baskijskom klubu minimalan trijumf nad Milionerima u prijateljskom meču odigranom u Sent Galenu.

Izabrane vesti

Za Borusiju je debitovao Andre Širle, prvi put po povratku je zaigrao i Mario Gece, Tuhel je krenuo sa samo jednim defanzivnim veznim Julijanom Fajglom, ali od Borusijine ofanzive nije mnogo viđeno. Bilbao je u nekoliko navrata sakrio loptu i kontrolisao situaciju na terenu.

Mogao je Širle na početku meča da upiše prvenac ali je Iraizoz spasao Bilbao. Potom je usledio najlepši momenat meča. Benjat je pronašao Vilijamsa, ovaj iz prve odirgao Erasu, on grudima spustio Aduricu koji opet iz prve proigrava Susaetu. Vezista jednostavno nije smeo da promaši ovu šansu i upropasti fantastičnu akciju saigrača. Nemci nisu znali gde je lopta…

Borusija je sjajnu priliuku za izjednačenje imala u finišu prvog poluvremena, ali je Iraizoz odbranio penal Obamejanu. U drugom poluvremenu je Tuhel promenio skoro ceo tim, Španci su ostali u najjačem sastavu i manje menjali pa su do kraja rutinski držali rezultat i da nije bilo raspoloženog Vajdenfelera mogli su i ubedljivije da slave.

Borusija Dortmund: Vajdenfeler - Burnić, Papastatopulos (od 46. Bartra), Pišček (od 46. Paslak), Šmlecer (od 46. Merino) - Fajgl (od 46. Sahin), Kagava (od 76. Park) - Pulišić (od 46. Mor), Gece (od 46. Kastro), Širle (od 46. Dembele) - Obamejan (od 46. Ramos)

Atletik Bilbao: Iraizoz - San Hoze (od 59. Vesga), Laport, Balenzijaga, Boveda - Eraso, Benjat (od 72. Elustondo), De Markos (od 46. Alvarez) - Susaeta, Vilijams (od 73. Leke) - Aduric (od 46. Raul Garsija)

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraNemackaMarkel SusaetaEvropaBorusija DortmundAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara