""
""

Sećate se norveškog čuda od deteta? Real Madrid nije digao ruke od Edegarda

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.17. | 09:56

Norvežanin dobio pozitivne signale iz Kraljevskog kluba, koji ozbiljno računa na njega u skorijoj budućnosti

Real Madrid je iskoristio sav mogući autoritet koji poseduje u evropskom fudbalu kada je u januaru 2015. godine iz Stromsgodseta doveo najveću nadu norveškog fudbala Martina Edegarda.

Izabrane vesti

Mladi fudbaler, koji je tada imao svega 15 godina, opijen imenom najvećeg kluba na planeti, krenuo je put glavnog grada Španije u nadi da će jedog dana postati važan šraf madridskog giganta, ali nije išlo sve tako glatko kako je delovalo da će biti.

Usledili su nastupi za drugi tim Kraljevskog kluba, a u januaru prošle godine i pozajmica u Herenven, oko koje je bilo mnogo peripetija, s obzirom da su se Holanđani obavezali klauzulom da će Edegardu obezbediti minute na terenu, ali ih nisu poštovali, dok nije stigla ozbiljna pretnja iz Madrida.

Ipak, mnogo toga se promenilo ove sezone. Edegard igra standardno, mada na 11 utakmica još nije postigao gol, dok je ostvario samo jednu asistenciju, ali ga motivišu pozitivni signali iz glavnog grada Španije.
„Real je veoma zadovoljan, veruju da dobro radim i to je dobar znak. Neću se vratiti u Madrid ove zime, pričaćemo o svom statusu narednog leta. Mislim da ću ostvariti svoj potencijal u narednih nekoliko sezona, još uvek imam mnogo godina ispred sebe, a to je nešto što se lako zaboravi kada debitujete u tako mladi“, rekao je Edegard za norveške medije.

Očekuje se da će mladi Norvežanin biti deo Real Madrida u narednoj predsezoni, gde će pokušati da uveri slavni klub da je došao pravi trenutak da dobije priliku na najvećoj fudbalskoj sceni.

(FOTO: Action images)


tagovi

EredivizijaEvropaHerenvenHolandijaMartin EdegorPrimeraReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara