""
""

Senzacija iz Sampdorije! U operaciji vrednoj 10.000.000 evra kupljeno čudo od deteta iz Intera, miks Vijerija i Ibre

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.01.15. | 14:35

Najtalentovaniji fudbaler Nerazura Federiko Bonacoli se seli u Đenovi i postaće šesti najskuplji 17-godišnjak ikada

Sampdorija je za kraj fudbalske pijace spremila jedan od najsenzacionalnijih transfera u ovom prelaznom roku. Informacije sa Apenina govore da je sve završeno oko kupovine dvojice Interovih fudbalera za ukupno 10.000.000 evra. Reč je o Alfredu Dankanu i Federiku Bonacoliju.

Izabrane vesti

Sampdorija je za 3.000.000 evra otkupila vezistu Dankana koji je u dosadašnjem delu sezone igrao u Mihajlovićevom timu kao pozajmljen igrač Intera. To čak i nije toliko čudna vest, ali transfer Bonacolija je šokirao sve u Italiji.

Federiko Bonacoli ima samo 17 godina i Sampdorija je za njega platila 7.000.000 evropskih novčanica! Mladi napadač važi za jednog od najvećih talenata koji su se u poslednjih deset, možda i 20 godina pojavili u Interu. Od kada se pojavio u omladincima Intera, počela su poređenja sa Ibrahimovićem i Vijerijem. Sa visinom od 192 centimetra, ali i neverovatnom tehnikom, jasno je zašto ga porede sa dvojicom velikana koji su branili boje Intera.

Za seniorski tim Intera je debitovao u Seriji A prošlog maja sa samo 16 godina, 11 meseci i 27 dana čime je postao drugi najmlađi debitant u istoriji slavnog kluba! Ove jeseni je počeo da dobija šansu sa klupe, odigrao je šest mečeva, Manćini je najavio da u njemu vidi veliki potencijal, a onda je klub odlučio da ga proda.

Transfer Bonacolija je potpuno jer odlazak mladog napadača sa Meace ni u jednom trenutku dosadašnjeg dela prelaznog roka nije bio tema. Navijači Intera su očekivali da dete kluba zablista u seniorskoj konkurenciji. Pogotovo što jedino Ikardi u špicu napada opravdava očekivanja. Zato je veliko iznenađenje prodaja Bonacolija Doriji.

Prema dogovoru Sampdorije i Intera, Bonacoli će ostati u milanskom klubu kao pozajmljen igrač do juna posle čega će se preseliti na stadion Luiđi Feraris. Inter je uspeo da u transfer ubaci klauzulu prema kojoj ima pravo preče kupovine u odnosu na ostale zainteresovane klubove u naredne tri godine. Ali nije poznato za koliko novca će Inter moći da vrati Bonacolija...

Mladi Italijan je postao sedmi najskuplji igrač mlađi od 18 godina  istoriji fufdbala. Skuplje transfere pre njega su ostvarili samo Alešandre Pato, Geret Bejl, Aleks Okslejd-Čemberlen, Teo Volkot, Fabrisio Koloćini i Aron Ramzi.


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Serija ASampdorijaItalijaInterFederiko BonacoliEvropaAlfred Dankan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara